Grickajte fino i praktično: Pizza štapići na dva načina

Thinkstock
Nakon što isprobate jednostavan recept za savršene grickalice, niti jedan tulum više neće proći bez pizza štapića.
Vidi originalni članak

Praktični pizza zalogaji koje možete poslužiti u čaši i zaboraviti na brigu oko nereda. Nadjev blendajte kako bi ostao na jednom mjestu ili vrhove štapića jednostavno zaokrenite u suprotnim smjerovima kako bi ostali zatvoreni i bogati. Debljinu tijesta odredite sami, ako želite da štapići budu više kao grickalica, neka tijesto bude tanje, a ako pak samo želite poslužiti pizzu u praktičnom obliku, tijesto neka bude deblje. Ovi štapići idealan su i zabavan snack za dječje rođendane, a voljet će ih i odrasli.

Recept za savršeno tijesto za pizzu potražite OVDJE!

Potrebno vam je:

  • Tijesto za pizzu
  • Umak od rajčice
  • 1 konzerva tune
  • 50 g šunke
  • Ribani sir
  • Origano
  • Papar

Priprema:

  1. Pripremite tijesto za pizzu pa ga razvaljajte na jedan centimetar debljine.
  2. Dio umaka od rajčice ubacite u blender zajedno s tunom pa blendajte.
  3. Smjesa ne smije biti previše tekuća, moraju ostati komadići tune.
  4. Ubacite bosiljak i origano.
  5. Premažite pola tijesta smjesom od tune, pospite sjeckanim maslinama i sirom pa režite na štapiće.
  6. Možete ih uvrnuti tako da ih uhvatite za krajeve i okrenete u suprotnom smjeru.
  7. Drugu polovicu tijesta premažite umakom od rajčice, pospite sitno ribanom šunkom i sirom.
  8. Pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr