Domaće tijesto i najdraži dodaci tajna su savršene pizze. Pretvorite crvenu podlogu u bijelu i doživite jednu sasvim novu dimenziju najdražeg jela. Osim po boji, ovakva pizza razlikuje se i u okusima uz koje se uvijek veže sir. Donosimo vam recept za bijelu pizzu sa špinatom i slaninom, a vi ih slobodno zamijenite namirnicama prema vašem ukusu. Bilo da je riječ o tuni, kakvoj suhoj salami ili tek šalici povrća. Podlogu zadržite, dodatke kombinirajte. Recept za idealno domaće tijesto pronađite OVDJE pa se upustite u pripremu divne bijele pizze.
Sastojci:
- Tijesto
- Slanina
- Špinat
- Češnjak
- 1 žlica maslinovog ulja
- ½ šalice ricotte
- ½ šalice mozzarelle
- ½ šalice ribanog sira po želji
- 2 žlice parmezana
Priprema:
- Nasjeckajte slaninu na tanke ploške.
- Stavite ju na vruću tavu dok se bijeli dio ne otopi.
- Slanina ne smije postati hrskava.
- Maknite slaninu, a na istu tavu dodajte češnjak i špinat. Kratko držite na vatri.
- Tijesto za pizzu premažite maslinovim uljem i pospite ricottom.
- Dodajte ostale sireve, a po vrhu pospite špinat i slaninu.
- Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta dok korica ne postane zlatne boje.
Dobar tek!