11. kolovoza 2016.

Bolje ne može: Pizza složenac

pizza složenac
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sve odlike dobre pizze nalaze se u ovom divnom složencu. Pripremite ga i oduševite se.

Sir koji se rasteže, kobasica, suha salama i malo luka, odličan su spoj na svakoj pizzi. Umjesto pripreme tijesta za pizzu, kombinirajte ih s tjesteninom pa sve zapecite. Savršen obrok za sve lijene ljubitelje pizze. Samo povežite sastojke, ubacite ih u pećnicu i u kratko vrijeme uživajte u savršenom složencu.

Potrebno vam je:

  • 500 g tjestenine
  • 2 para kobasica
  • 1 luk
  • Češnjak u prahu
  • Origano
  • Suha salama
  • Mozzarella ili neki drugi topljivi sir
  • Parmezan
  • Umak od rajčice

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte al dente.
  2. Skuhajte kobasicu.
  3. U posudu složite sloj tjestenine, prelijte umakom u koji ste umiješali origano, pospite mozzarellom i parmezanom, pa dodajte kobasicu i luk.
  4. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka, a po vrhu pospite suhom salamom.
  5. Pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.