Recepti Povrće 04. rujna 2024.

PIZZA GRAH Kombinacija okusa koja će te oduševiti

Povrće
10 MIN
20 MIN
6
SREDNJE
Grah pizza
Grah pizza
foto: @crockpot Instagram
Ako tražiš jednostavan obrok koji će ti zagrijati srce i usrećiti nepce, pizza grah je pravi izbor

Pizza grah spaja najbolje od 2 omiljena jela – bogat okus pizze i hranjivost graha. U samo nekoliko koraka, možeš pripremiti jelo koje će postati omiljeno cijeloj obitelji.

U osnovi, riječ je o tavi punoj graha i aromatičnih začina, u marinara umaku, prekrivenoj sirom i zapečenoj. Uz topli kruh s češnjakom, gozba je zajamčena.

bijeli grah | Author: Pixabay Za ovaj recept koristi se bijeli grah foto: Pixabay

Kad izvadiš jelo iz pećnice, dodaju se klasični dodaci za pizzu poput parmezana, svježeg bosiljka, ali mljevena crvena paprika pa čak i malo meda za poseban okus. Osim toga, pripremanje ovoga jela izvrsna je prilika da iskoristiš ostatke povrća ili proteina iz hladnjaka. Izdinstaj povrće s aromama, složi proteine sa sirom na vrh i eksperimentiraj s različitim kombinacijama. 

Dodaj omiljene sastojke

Mogućnosti su beskrajne, baš kao i kod pizze. Možeš dodati narezane feferone, kobasicu, gljive ili bilo koje druge omiljene dodatke za pizzu. Umjesto bosiljka, možeš koristiti svježi peršin, a špinat zamijeniti keljem ili prokulicama. 

Ne gasi ekran dok kuham

Pizza grah
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Luk 1 kom
  • Češnjak 2 režanj
  • Bijeli grah (iz konzerve) 450 g
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Origano 0,50 žličica
  • Mladi špinat 5 šalica
  • Marinara umak 625 ml
  • Mozzarella 250 g
  • Svježi bosiljak 4 kom
  • Parmezan 0,25 šalica
  • Crvena paprika
  • Med
Postupak
  1. Postavi rešetku u gornju trećinu pećnice i uključi grill funkciju na 220 stupnjeva.


  2. Prepolovi i tanko nareži luk. Tanko nareži češnjak. Ocijedi grah iz konzerve, ali ga nemoj ispirati.


  3. U srednje velikoj tavi koja može ići u pećnicu zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri dok ne postane vruće. Dodaj luk i pirjaj, povremeno miješajući, dok ne omekša i počne dobivati smeđu boju, 5-8 minuta. Dodaj češnjak i sušeni origano te pirjaj još 30 sekundi dok ne zamiriše.


  4. Smanji vatru na srednju. Dodaj mladi špinat u dvije serije, miješajući dok ne uvene. Zatim dodaj grah i marinara umak.

    Kuhaj, povremeno miješajući, dok smjesa ne počne lagano krčkati, 3-5 minuta. Makni tavu s vatre i pospi ribanom mozzarellom.


  5. Prenesi tavu u pećnicu i peci dok se sir ne rastopi i lijepo zapeče, 3-5 minuta.

    U međuvremenu, odvoji listiće bosiljka od grančica i po potrebi ih istrgaj na manje komade.


  6. Pospi grah svježe naribanim parmezanom, listićima bosiljka i ljuskicama crvene paprike. Možeš preliti i s malo meda.

    Posluži uz kruh s češnjakom i dodatni parmezan sa strane.


Isprobaj i ove recepte!

slanutak, jaja Možda vas zanima... Zapečeni slanutak s krumpirom i jajima Recepti Kelj Možda vas zanima... Danas slažemo odličan složenac od kelja i slanine Recepti Možda vas zanima... Složenac od tjestenine s tunom, graškom i kukuruzom Recepti Složenac-od-njoka Možda vas zanima... Bolje ne može: Složenac od njoka Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:10 06. Rujan 2024.

    Odlicno