Ako tražiš jednostavan obrok koji će ti zagrijati srce i usrećiti nepce, pizza grah je pravi izbor
Pizza grah spaja najbolje od 2 omiljena jela – bogat okus pizze i hranjivost graha. U samo nekoliko koraka, možeš pripremiti jelo koje će postati omiljeno cijeloj obitelji.
U osnovi, riječ je o tavi punoj graha i aromatičnih začina, u marinara umaku, prekrivenoj sirom i zapečenoj. Uz topli kruh s češnjakom, gozba je zajamčena.
Za ovaj recept koristi se bijeli grah
foto: Pixabay
Kad izvadiš jelo iz pećnice, dodaju se klasični dodaci za pizzu poput parmezana, svježeg bosiljka, ali mljevena crvena paprika pa čak i malo meda za poseban okus. Osim toga, pripremanje ovoga jela izvrsna je prilika da iskoristiš ostatke povrća ili proteina iz hladnjaka. Izdinstaj povrće s aromama, složi proteine sa sirom na vrh i eksperimentiraj s različitim kombinacijama.
Dodaj omiljene sastojke
Mogućnosti su beskrajne, baš kao i kod pizze. Možeš dodati narezane feferone, kobasicu, gljive ili bilo koje druge omiljene dodatke za pizzu. Umjesto bosiljka, možeš koristiti svježi peršin, a špinat zamijeniti keljem ili prokulicama.
Ne gasi ekran dok kuham
Pizza grah
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Luk
1
kom
Češnjak
2
režanj
Bijeli grah (iz konzerve)
450
g
Maslinovo ulje
2
žlica
Origano
0,50
žličica
Mladi špinat
5
šalica
Marinara umak
625
ml
Mozzarella
250
g
Svježi bosiljak
4
kom
Parmezan
0,25
šalica
Crvena paprika
Med
Postupak
Postavi rešetku u gornju trećinu pećnice i uključi grill funkciju na 220 stupnjeva.
Prepolovi i tanko nareži luk. Tanko nareži češnjak. Ocijedi grah iz konzerve, ali ga nemoj ispirati.
U srednje velikoj tavi koja može ići u pećnicu zagrij maslinovo ulje na srednje jakoj vatri dok ne postane vruće. Dodaj luk i pirjaj, povremeno miješajući, dok ne omekša i počne dobivati smeđu boju, 5-8 minuta. Dodaj češnjak i sušeni origano te pirjaj još 30 sekundi dok ne zamiriše.
Smanji vatru na srednju. Dodaj mladi špinat u dvije serije, miješajući dok ne uvene. Zatim dodaj grah i marinara umak.
Kuhaj, povremeno miješajući, dok smjesa ne počne lagano krčkati, 3-5 minuta. Makni tavu s vatre i pospi ribanom mozzarellom.
Prenesi tavu u pećnicu i peci dok se sir ne rastopi i lijepo zapeče, 3-5 minuta.
U međuvremenu, odvoji listiće bosiljka od grančica i po potrebi ih istrgaj na manje komade.
Pospi grah svježe naribanim parmezanom, listićima bosiljka i ljuskicama crvene paprike. Možeš preliti i s malo meda.
Posluži uz kruh s češnjakom i dodatni parmezan sa strane.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.