Recepti Povrće 02. srpnja 2024.

Zapečeni slanutak s krumpirom i jajima

Povrće
10 MIN
25 MIN
4
SREDNJE
slanutak, jaja
Zapečeni slanutak s krumpirom i jajima
foto: Instagram @katyinthekitchen
Zapečeni slanutak s krumpirom i jajima jednostavno je ukusno i zdravo jelo koje ćeš pripremiti u samo 25 minuta!

Ako tražiš savršen doručak ili lagani ručak koji će te zasititi, a ujedno biti zdrav i ukusan, zapečeni slanutak s krumpirom i jajima pravi je izbor. Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a sadrži sastojke koje vjerojatno već imaš u kuhinji. Zvijezda su jaja koja se kuhaju izravno na vrhu, dajući jelu bogatu i kremastu teksturu.

Ako preferiraš tvrđe kuhana jaja, samo ih ostavi nekoliko minuta dulje.

Humus | Author: Eat Kubba/Pexels Slanutak foto: Eat Kubba/Pexels

Ovo jelo je savršeno u kombinaciji s toplim lepinjicama i osvježavajućom salatom od krastavaca s mentom i jogurtom, a priprema traje samo 25 minuta, što ga čini idealnim za brze obroke tijekom tjedna.

Krumpir, špinat, luk i đumbir savršeno se stapaju s curryjem i solju, stvarajući bogat i aromatičan osnovni sloj. Slanutak i tikvice daju dodatnu teksturu i hranjive vrijednosti ovom jelu.

krumpir | Author: Nataliya Vaitkevich/Pexels Za ovo jelo savršen je naribani smrznuti krumpir foto: Nataliya Vaitkevich/Pexels

Prženje na srednje jakoj vatri dok ne postane zlatno smeđa daje podlozi hrskavost koja se divno slaže s mekim jajima na vrhu. Zapečeni slanutak s krumpirom i jajima je bogat vlaknima i proteinima, a ujedno je bez glutena i mliječnih proizvoda, što ga čini savršenim za vegetarijance.

Naravno, možeš ga prilagoditi svom ukusu i dodati povrće koje voliš.

Ne gasi ekran dok kuham

Zapečeni slanutak s krumpirom i jajima
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Krumpir 4 šalica
  • Špinat 2 šalica
  • Luk 0,50 šalica
  • Đumbir - svježi 1 žlica
  • Curry prah 1 žlica
  • Sol 0,50 žličica
  • Maslinovo ulje 0,25 šalica
  • Slanutak 450 g
  • Tikvice 1 šalica
  • Jaje 4 kom
Postupak
  1. U velikoj zdjeli pomiješaj naribani krumpir, sitno nasjeckani mladi špinat, sitno nasjeckani luk, nasjeckani svježi đumbir, curry prah i sol.


  2. Zagrij ulje u velikoj neprijanjajućoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodaj smjesu od krumpira i pritisni je u ravan sloj.

    Peci bez miješanja dok donja strana ne postane hrskava i zlatno smeđa, 3-5 minuta.


  3. Smanji vatru na srednju jačinu. Umiješaj isprani i ocijeđeni slanutak iz konzerve i nasjeckane tikvice, "lomeći" veće komade krumpira, dok se sve ne sjedini.

    Pritisni smjesu u ravan sloj i napravi u njoj 4 udubljenja. Razbij jaja jedno po jedno u šalicu i nježno ih ulij u svako udubljenje.

    Pokrij tavu i nastavi kuhati dok se jaja ne stvrdnu, 4- 5 minuta za mekane žumanjke. Ako više voliš tvrdo kuhana jaja, produži vrijeme kuhanja za nekoliko minuta.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

382 kcal

19 %

MASTI

20,00 g

27 %

KOLESTEROL

0,18 g

0 %

UH

37,00 g

13 %

PROTEINI

14,00 g

28 %

Isprobaj i ove odlične recepte sa slanutkom!

slanutak Možda vas zanima... Napravi hrskavi slanutak za opuštenu večer ispred TV-a Recepti Juha od slanutka Možda vas zanima... Spicy juha od slanutka gotova je u trenu! Recepti hummus Možda vas zanima... Ovaj hummus trebaš jesti dok je topao! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.