Svi volimo brze i ukusne recepte s pristupačnim namirnicama. Recepti koje donosimo u nastavku idealni su za dane kada teško pronalaziš vrijeme za kuhanje. Priprema traje svega nekoliko minuta, a većinu posla (brzinski) odrađuje pećnica.
Zapečeni njoki s mozzarellom i špinatom
Brzi i ukusni zapečeni njoki s mozzarellom i špinatom zadovoljit će nepca i onih najizbirljivijih! Aromatičan, jednostavan umak sa špinatom i rajčicama uz dodatak meda i mozzarelle, daje ovom jelu fantastičan okus. Za pripremu i pečenje trebat ćeš izdvojiti 30 minuta, a količina je dostatna za četiri porcije.
Frittata s povrćem
Frittata je talijansko jelo od jaja pripremljeno u pećnici. Slična je omletu, ali ipak zahtjeva manje vještine. Jednostavno, samo sve umuti i dovrši u pećnici, a u pečenoj frittati može uživati cijela obitelj.
Količinu iz recepta Andree Cukrov isto tako možeš prilagoditi; drži se samo pravila da na svako jaje dodaš 10 ml slatkog vrhnja, a sve ostale sastojke prilagodi svom ukusu i stanju hladnjaka.
Jednostavan složenac od krumpira
Nakon napornog radnog dana jedva čekamo nešto prezalogajiti s minimalno uloženog truda. Ovaj složenac idealno je rješenje u tim slučajevima.
Trebat će ti krumpir, sir, vrhnje, jaja i maslac. Većinu sastojaka imaš u hladnjaku, ili neke dobre zamjene, pa se odmah baci na pripremu.
Složenac od tjestenine s tunjevinom i kukuruzom
Ako nemaš ideju za ručak, a ni previše vremena za pripremu, spasit će te konzerve tune, graška i kukuruza koje čekaju svoj red. U kombinaciji s tjesteninom i sirom, čine zasitan i pristupačan ručak za cijelu obitelj.
Zapečena tjestenina sa sirom
Donosimo ti recept poznatog talijanskog chefa Gennara Contalda za kremastu zapečenu tjesteninu sa šunkom i nekoliko vrsta sira. Za pripremu i pečenje trebat ćeš izdvojiti malo manje od 40 minuta, a navedena količina je dostatna za 4 porcije.
Ovo jelo izvrstan je način da potrošiš ostatke sireva koje imaš u hladnjaku - za ovo jelo slobodno iskoristi svoje zalihe i - uživaj!