Recepti Tjestenina 09. lipnja 2025.

Čim malo zahladi vraćamo se ovim brzim jelima iz pećnice

Tjestenina
10 MIN
25 MIN
4
SREDNJE
brza jela iz pećnice
Brza jela iz pećnice
foto: Arhiva missGASTRO
Ekonomično, brzo gotovo i zasitno... Idealno za današnji ručak! Imamo 5 odličnih recepata za brzo gotova jela iz pećnice

Svi volimo brze i ukusne recepte s pristupačnim namirnicama. Recepti koje donosimo u nastavku idealni su za dane kada teško pronalaziš vrijeme za kuhanje. Priprema traje svega nekoliko minuta, a većinu posla (brzinski) odrađuje pećnica.

 | Author: Shutterstock Zapečeni njoki s mozzarellom i špinatom foto: Shutterstock

Zapečeni njoki s mozzarellom i špinatom

Brzi i ukusni zapečeni njoki s mozzarellom i špinatom zadovoljit će nepca i onih najizbirljivijih! Aromatičan, jednostavan umak sa špinatom i rajčicama uz dodatak meda i mozzarelle, daje ovom jelu fantastičan okus.  Za pripremu i pečenje trebat ćeš izdvojiti 30 minuta, a količina je dostatna za četiri porcije.

Ne gasi ekran dok kuham

Zapečeni njoki sa špinatom i mozzarellom
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Maslinovo ulje 1 žlica
  • Češnjak 3 režanj
  • Luk 1 kom
  • Pasata od rajčice 700 g
  • Med 1 žlica
  • Mladi špinat 100 g
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Njoki 800 g
  • Mozzarella 300 g
  • Svježi bosiljak 25 g
  • Parmezan
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.


  2. U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje (koristi tavu koja može ići i u pećnicu). Dodaj češnjak i luk, pirjaj ih 5 minuta dok ne omekšaju.


  3. Dodaj rajčicu, med, špinat, sol i papar te njoke. Također, ako koristiš, dodaj svježi bosiljak. Pirjaj oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine, a špinat počne venuti.


    njoki



  4. Dodaj mozzarellu narezanu na komadiće.


  5. Pripremljeno jelo stavi u pećnicu na otprilike 15 minuta, dok mozzarella ne poprimi zlatno smeđu boju. 


njoki Možda vas zanima... BRZI RUČAK Zapečeni njoki sa špinatom i mozzarellom Recepti

Omlet iz pećnice | Author: Guliver/Shutterstock Fritata s povrćem foto: Guliver/Shutterstock

Frittata s povrćem

Frittata je talijansko jelo od jaja pripremljeno u pećnici. Slična je omletu, ali ipak zahtjeva manje vještine. Jednostavno, samo sve umuti i dovrši u pećnici, a u pečenoj frittati može uživati cijela obitelj. 

Količinu iz recepta Andree Cukrov isto tako možeš prilagoditi; drži se samo pravila da na svako jaje dodaš 10 ml slatkog vrhnja, a sve ostale sastojke prilagodi svom ukusu i stanju hladnjaka.

Možda vas zanima... Frittata s povrćem za brzi ručak ili večeru Kolumne

 | Author: Guliver/Shutterstock Jednostavan složenac od krumpira foto: Guliver/Shutterstock

Jednostavan složenac od krumpira

Nakon napornog radnog dana jedva čekamo nešto prezalogajiti s minimalno uloženog truda. Ovaj složenac idealno je rješenje u tim slučajevima.

Trebat će ti krumpir, sir, vrhnje, jaja i maslac. Većinu sastojaka imaš u hladnjaku, ili neke dobre zamjene, pa se odmah baci na pripremu.

Složenac od krumpira Možda vas zanima... Fini složenac od krumpira složi danas, a ispeci sutra Recepti

tuna iz konzerve | Author: Towfiqu Barbhuiya/Pexels Tuna iz konzerve foto: Towfiqu Barbhuiya/Pexels

Složenac od tjestenine s tunjevinom i kukuruzom

Ako nemaš ideju za ručak, a ni previše vremena za pripremu, spasit će te konzerve tune, graška i kukuruza koje čekaju svoj red. U kombinaciji s  tjesteninom i sirom, čine zasitan i pristupačan ručak za cijelu obitelj.

Možda vas zanima... Složenac od tjestenine s tunom, graškom i kukuruzom Recepti

 | Author: Shutterstock Zapečena tjestenina sa sirom foto: Shutterstock

Zapečena tjestenina sa sirom

Donosimo ti recept poznatog talijanskog chefa Gennara Contalda - kremasta zapečena tjestenina sa šunkom i nekoliko vrsta sira. Za pripremu i pečenje trebat ćeš izdvojiti malo manje od 40 minuta, a navedena količina je dostatna za 4 porcije.

Ovo jelo izvrstan je način da potrošiš ostatke sireva koje imaš u hladnjaku - za ovo jelo slobodno iskoristi svoje zalihe i - uživaj!

Makaroni sa sirom Možda vas zanima... Zapečena tjestenina sa sirom s potpisom slavnog chefa Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:59 05. Lipanj 2023.

    odlično