gastro postao
Pivo i pizza ili pizza od piva? Želimo sve!
Pizzu i pivo od sada možete kombinirati i na jedan sasvim drugačiji način. Napravite tijesto od piva, dodajte mu fine kobasice i dobrog sira pa sve fino zapecite. Začinite maslinovim uljem i češnjakom i oduševite se divnim rustikalnim izgledom i okusom ove nevjerojatno dobre pizze. Voljet će je svi, a ponajviše ljubitelji dobrog piva. Uz pizzu se, naravno, odlično slaže kvalitetno ohlađeno pivo.
Sastojci:
- 4 šalice brašna
- 1 suhi kvasac
- 1 žlica ružmarina
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žlica soli
- 1 žličica papra
- 1 šalica piva
- 1 šalica vode
- ½ šalice paprike
- 2 šalice umaka od rajčice
- 2 šalice mozzarelle
- 1 kobasica
- 1 režanj češnjaka
Priprema:
- Pomiješajte brašno, kvasac, ružmarin, šećer, sol, papar, toplo pivo i toplu vodu pa od toga umijesite tijesto.
- Kada dobijete lijepu glatku kuglu, premažite je maslinovim uljem i pustite da se diže barem sat vremena.
- Kad se tijesto diglo, razvaljajte ga na površini koju ste prethodno pobrašnili.
- Premažite je umakom od rajčice, mozzarellom, pospite paprikom i kobasicom koju ste prethodno skuhali.
- Dok je pizza u pećnici na 180-200 stupnjeva, oko 25 minuta, pripremite jednostavan umak od maslinovog ulja, malo papra, soli i protisnutog češnjaka.
- Izvadite pizzu, pokapajte nekoliko kapi maslinovog ulja sa začinima i poslužite.
Dobar tek!