gastro postao
Pripremite tijesto dan ranije i ostavite ga da stoji u hladnjaku!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 515
Potrebno vam je
- 500 g oštro brašno
- 14 g suhi kvasac
- 0.50 mala žlica sol
- 2 žlica ulje maslinovo
- 3.60 dl voda
Priprema
- U zdjelu stavimo brašno te umiješamo kvasac i sol. Dodamo 2 žlice maslinova ulja i 3,6 dcl mlake vode te smjesu umijesimo u tijesto.
- Mijesimo na pobrašnjenoj površini 10 minuta dok tijesto ne postane glatko. Oblikujemo ga u kuglu pa stavimo u lagano namašćenu zdjelu. Prekrijemo namašćenom plastičnom folijom. Ostavimo na toplom da se diže.
- Pećnicu zagrijemo na temperaturu od 200 °C.
- Tijesto prebacimo na pobrašnjenu površinu, lagano izmijesimo, razdijelimo na 4 komada i razvaljamo u krugove od 23 cm.
- Na tijesto stavimo sastojke prema izboru i ispečemo pizzu.
Izvor "Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata