Hobotnica na Bracin način

Tino Jurić/PIXSELL
Skuhanu hobotnicu poslužite s pireom od pečene muškatne buče i otkrijte nove okuse
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 kg hobotnice
  • krupna sol
  • muškatna buča
  • cvijet muškatnog oraščića
  • maslinovo ulje
  • češnjak 
  • sol
  • papar

Priprema:

1. Svježu hobotnicu dobro natrljamo krupnom soli, potom je isperemo u mlazu hladne vode i stavimo u kipuću vodu da se kuha 30 minuta. Kada je skuhana i ohlađena, narezati na krakove koje ćemo peći na grill tavi.

2. Buču pećemo u pećnici dok ne omekša te kada je gotova ogulimo koru, dodamo muškatni cvijet, češnjak, sol, papar i maslinovo ulje. S vilicom sve dobro stiskamo dok se ne stvori pire i serviramo s krakom od hobotnice.

Posjeti Gastro.hr