211 prikaza 22. prosinca 2014.

Hobotnica na Bracin način

Hobotnica s muškatnom bučom
Tino Jurić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Skuhanu hobotnicu poslužite s pireom od pečene muškatne buče i otkrijte nove okuse

Sastojci:

  • 2 kg hobotnice
  • krupna sol
  • muškatna buča
  • cvijet muškatnog oraščića
  • maslinovo ulje
  • češnjak 
  • sol
  • papar

Priprema:

1. Svježu hobotnicu dobro natrljamo krupnom soli, potom je isperemo u mlazu hladne vode i stavimo u kipuću vodu da se kuha 30 minuta. Kada je skuhana i ohlađena, narezati na krakove koje ćemo peći na grill tavi.

2. Buču pećemo u pećnici dok ne omekša te kada je gotova ogulimo koru, dodamo muškatni cvijet, češnjak, sol, papar i maslinovo ulje. S vilicom sve dobro stiskamo dok se ne stvori pire i serviramo s krakom od hobotnice.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.