Jednostavnim trikovima spasite prezačinjena jela

Thinkstock
Previše čili papričice može upropastiti jelo, no ne očajavajte! Donosimo vam jednostavne trikove za spas vaših tanjura.
Vidi originalni članak

Svi smo mi barem jednom u životu prezačinili hranu koja je potencijalno bila jelo našeg života. Uz nekoliko jednostavnih trikova, vaša jela možete vratiti na pravi put i u potpunosti uživati u njima.

Kada vam sljedeći put pobjegne previše čilija ili papra pokušajte s kiselim namirnicama. Limun, ocat ili umak od rajčice izvrsno otklanjaju ljutinu.

Ako vam jelo to dopušta, odličan izbor je i povrće poput mrkve ili krumpira. Nasjeckajte ga na kockice i ubacite u jelo. Ono će upiti ljutinu, a šećer koji povrće sadržava umanjit će je. Na isti način možete dodati i samo šećer ili med.

Maslac od kikirikija ili pasta od sezama također će umanjiti jačinu jela, a možda vas ugodno iznenade i novi okusi koje nose.

Dodavanje temeljca ili mlijeka također pomaže. Osim mlijeka možete dodati i vrhnje ili neki blaži sir poput parmezana.

Posjeti Gastro.hr