gastro postao
Naš bloger Ivan danas vas vodi u Meksiko i priprema vam ukusne tortille.
Slatko, ljuto, kiselkasto… zašto ne sve zajedno? U trenucima kada nemate previše vremena, a želite pojesti nešto fino, ovo jelo zadovoljit će i najzahtjevnija nepca.
Sastojci za tortille (8 komada)
- 4 šalice glatkog brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
- 3 žličice soli
- 3 žlice ulja
- 3 dcl toplog mlijeka
Sastojci za nadjev:
- 500g pilećih prsa
- 1 meksički mix povrća
- 1 konzerva graha
- 15g maslaca
- 1 crveni luk
- 3 režnja češnjaka
- Sol
- Papar
- Kajenski papar
- Sitno mljevena paprika
- Med
- Sezam
- Kurkuma
- 10 cherry rajčica
- ½ glavice zelene salate
- Grčki tip jogurta
Priprema tortille:
- Od brašna, praška za pecivo, soli, ulja i mlijeka zamijesite glatko tijesto i ostavite da odmara 30-ak minuta.
- Nakon toga razdijelite tijesto u 8 manjih kuglica. Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte kuglice promjera cca 20 cm.
- Zagrijte tavu, otresite tortille od viška brašna, da vam ne bi zagorile na tavici, te pecite bez ulja cca 30-ak sekundi sa svake strane.
- Tortille su gotove kada im se počnu stvarati crne mrljice i tijesto počne stvrdnjavati. Tortille stavljajte na tanjur kojeg ćete prekriti čistom najlonskom folijom kako bi zadržale mekoću.
Priprema nadjeva:
- Meso izrežite na kockice, začinite ga sa solju, paprom, kajenskim paprom, medom, sezamom te ispecite u tavi na maslacu do zlatno smeđe boje.
- Meso izvadite i ostavite sa strane. U tavu stavite luk i malo posolite.
- Nakon što se karamelizirao, dodajte ostatak povrća i sitno sjeckani češnjak te pirjajte sve zajedno 15-ak minuta. Dodajte sol, papar, kajenski papar, kurkumu, sitno mljevenu papriku te zaljutite po želji i ostavite još 2-3 min pa skinite sa vatre.
- Cherry rajčice prepolovite, salatu operite i narežite na trakice.
Sada vam preostaje samo slaganje sastojaka i uživanje...
Dobar tek!
Ivana možete pratiti na facebook stranici Dumbina kuhinja.