Brownie s malinama - nova godina nikad nije zvučala slađe

Irena Gavran
Napravimo pauzu s keksima! Svake godine u blagdansko doba napravim i jedne browniese. Ovaj recept sam davno našla na jednom stranom portalu i od tad ga držim među favoritima.
Vidi originalni članak

Ovaj put sam pravila s malinama jer sam ih ugrabila na nekoj velikoj akciji, ali ako ne pronađete maline po prihvatljivoj cijeni, nasjeckajte lješnjaka, oraha, ubacite višnje ili još čokolade! Sve sam isprobala i sve je savršeno.

 

Pregacha Keksići s pistacijom - ultimativni blagdanski hrskavi užitak

Pregacha Muffini od naranče - poslastica koja miriše na zimske radosti

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Pregacha Muffini s čokoladom i maslacem od kikirikija za pozdrav jeseni

 

Trebat ćete:

  • 200 g tamne čokola
  • 100 g mliječne čokolade
  • 250 g margarina ili maslaca
  • 400 g smeđeg šećera
  • 4 jaja
  • 140 g glatkog brašna
  • 50 g kakaa
  • 200 g malina (ili što imate)

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu upalite na 180 stupnjeva, a pleh dimenzija 20×30 obložite papirom za pečenje.
  2. Čokolade sitno nasjeckajte/nakidajte i stavite u posudu koja može ići na parnu kupelj. Čokoladi dodajte margarin i šećer i stavite na zdjelu u koju ste stavili vodu da vrije. Na parnoj kupelji otopite čokoladu uz povremeno miješanje dok se smjesa ne sjedini.
  3. Maknite smjesa pareare i pustite par minuta da se ohladi pa dodajte jedno po jedno jaje, konstantno miješajući. Na kraju dodajte prosijano brašno i kakao, lagano umiješajte i dodajte pola malina. Istresite u pripremljeni pleh, a po vrhu 'pobacajte' ostatak malina. Pecite 30 minuta, odnosno ako volite malo jače pečene browniese, pecite 5 minuta duže. 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr