Slasni krekeri od sira idealni za prijateljska druženja

Irena Gavran
Ajmo sad na red slanog...
Vidi originalni članak

Ove krekere obožavam kad organiziramo neka druženja. Pripremiti ih možete dan, dva ranije, a peći na dan kada znaš da će te posjetiti prijatelji. Super su kao snack, odličan doručak i pašu doslovno sa svim namazima, salatama i suhomesnatim proizvodima. 

 

Pregacha predstavlja... Kad ti ponestane kruha, napravi kruščiće s kefirom!

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
 

Sastojci:

  • 120 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 100 g gaude
  • 50 g ribanca
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica mljevene dimljene paprike
  • 1 žlica suhog vlasca

 

Pregacha Brze i lagane polpete od tikvica iz pećnice


Priprema:

  1. Hladni maslac narežite na kockice i dodajte ga u brašno. Rukama mrvite maslac s brašnom dok ne dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama. Dodajte naribanu gaudu, ribanac, vrhnje, žumanjak i začine. 
  2. Brzo zamijesite, formirajte kuglu/disk i zamotajte u prozirnu foliju. Ostavite u hladnjaku bar pola sata (recimo ja sam ovaj put u petak navečer zamijesila i ostavila na hlađenju do nedjelje ujutro). 
  3. Tijesto prebacite na radnu površinu i razvaljajte tanko tipa pola cm i režite u željenim oblicima.
  4. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva nekih 8-10 minuta. Krekeri će biti fini i meki u sredini, a ako želite hrskavije, pecite još koju minutu duže.


Poslužite uz sirni namaz, hummus, paštete, narezano suho meso ili svježe povrće. 

Posjeti Gastro.hr