Kolumne 18000 prikaza 27. lipnja 2019.

Brze i lagane polpete od tikvica iz pećnice

Irena Gavran
Recepata za tikvice nikad dosta! Slažete li se?

Volim pohane tikvice, ali ne volim stajati kraj vrućeg ulja. Zato ih bubnem u pećnicu i čekam ispod klime. Brze su, fine su i meni ne treba ništa više od žličice vrhnja ili jogurta.

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Odličan mliječni kruh s češnjakom i peršinom Kolumne

 

Sastojci:

  • 5 tikvica
  • 150 g naribane gaude
  • 150 g krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • Sol, papar, čili u prahu
  • 2 režnja češnjaka

Priprema:

  1. Naribajte tikvice, posolite ih i pustite da odstoje 20-ak minuta kako bi pustile višak tekućine.
  2. Pomiješajte ih sa 150 g naribane gaude i oko 150 g krušnih mrvica. Ubacite dva jaja i začine (sol, papar, čili u prahu i protisnuta dva režnja češnjaka). 
  3. Ruke pospite s malo krušnih mrvica, žlicom zagrabite smjesu pa oblikujte polpete.
  4. Posložite ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok ne postanu zlatnosmeđe. Trebat će im otprilike 25 minuta.

 

Dobar tek!

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran  | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.