Recepata za tikvice nikad dosta! Slažeš se? A ove brze i lagane polpete od tikvica iz pećnice uistinu su odlično, jeftino, zdravo i ukusno rješenje
Volim pohane tikvice, ali ne volim stajati kraj vrućeg ulja. Zato ih bubnem u pećnicu i čekam ispod klime. Brze su, fine i meni uz njih ne treba ništa više od žličice vrhnja ili jogurta.
Polpete od tikvica iz pećnice
foto: Irena Gavran
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potraži na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Polpete od tikvica iz pećnice
Sastojci
-
Tikvice
5
kom
-
Gouda
150
g
-
Krušne mrvice
150
g
-
Jaje
2
kom
-
Sol
-
Svježe mljeveni crni papar
-
Chilli pahuljice
-
Češnjak
2
režanj
Postupak
-
Naribaj tikvice, posoli ih i pusti da odstoje 20-ak minuta kako bi pustile višak tekućine.
-
Ocijeđene naribane tikvice pomiješaj sa 150 g naribane goude i oko 150 g krušnih mrvica. Ubaci 2 jaja i začine (sol, papar, čili i protisnuta 2 režnja češnjaka).
-
Ruke pospi s malo krušnih mrvica, žlicom zagrabi smjesu pa oblikuj polpete.
-
Posloži polpete u pleh obložen papirom za pečenje i peci u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok ne postanu zlatnosmeđe. Trebat će im otprilike 25 minuta.
Polpete od tikvica iz pećnice
foto: Irena Gavran
Polpete od tikvica iz pećnice
foto: Irena Gavran