Kolumne 19933 prikaza 27. lipnja 2019.

Brze i lagane polpete od tikvica iz pećnice

Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Recepata za tikvice nikad dosta! Slažete li se?

Volim pohane tikvice, ali ne volim stajati kraj vrućeg ulja. Zato ih bubnem u pećnicu i čekam ispod klime. Brze su, fine su i meni ne treba ništa više od žličice vrhnja ili jogurta.

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Odličan mliječni kruh s češnjakom i peršinom Kolumne

 

Sastojci:

  • 5 tikvica
  • 150 g naribane gaude
  • 150 g krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • Sol, papar, čili u prahu
  • 2 režnja češnjaka

Priprema:

  1. Naribajte tikvice, posolite ih i pustite da odstoje 20-ak minuta kako bi pustile višak tekućine.
  2. Pomiješajte ih sa 150 g naribane gaude i oko 150 g krušnih mrvica. Ubacite dva jaja i začine (sol, papar, čili u prahu i protisnuta dva režnja češnjaka). 
  3. Ruke pospite s malo krušnih mrvica, žlicom zagrabite smjesu pa oblikujte polpete.
  4. Posložite ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva dok ne postanu zlatnosmeđe. Trebat će im otprilike 25 minuta.

 

Dobar tek!

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran  | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.