Hrskave, kremaste i slane, i sve to u jednom zalogaju. Ove kuglice od sira na štapiću odgovor su na sva druženja kad želite poslužiti nešto stvarno prefino i cool...
Kugliceod sira efektan su spoj klasike s praktičnosti: sve ono što obožavaš kod klasičnih okruglica sa sirom sada stiže u formi grickalice koja se jede prstima. Sve je zapravo prejednostavno: krem sir i cheddar spojeni su s aromatičnim začinima i obavijeni slaninom, tostiranim pekan orasima i svježim vlascem.
I sve to na hrskavom štapiću! Priprema je kratka, a možeš ih složiti večer prije i samo izvaditi na sobnu temperaturu 15 minuta prije serviranja.
Recept za ove kuglice od sira jako zahvalan za prilagodbu: cheddar možeš zamijeniti bilo kojim polutvrdim sirom koji voliš, a orašaste plodove izbaciš ili zamijeniš sjemenkama (bučine funkcioniraju odlično).
Ako netko ne voli perece, posluži ih sa strane – kuglice se mogu jednostavno grabiti i krekerima. U hladnjaku ove fora kuglice od sira stoje do 2 dana, a njihova izrada ne traži nikakvu posebnu tehniku. Dovoljno je jedna zdjela, tava za prženje slanine i malo strpljenja dok se kuglice "stisnu".
Kuglice od sira
foto: Michelle Randazzo/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Kuglice od sira
70 MIN
pripreme
8 MIN
kuhanja
18
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Krem sir
340
g
Cheddar
1
šalica
Češnjak u prahu
1
žličica
Mljevena paprika
1
žličica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Slanina
8
kriška
Pekan orasi
0,33
šalica
Svježi vlasac
0,33
šalica
Slani štapići
18
kom
Postupak
U velikoj zdjeli pomiješaj omekšali krem sir, naribani cheddar, češnjak u prahu i papriku. Začini solju i paprom. Uz pomoć mjerne žlice za kekse oblikuj 18 kuglica (veličine oko 2,5 cm) i stavi ih na papir za pečenje. Ohladi u hladnjaku oko 1 sat, dok ne postanu čvrste.
U tavi bez dodatne masnoće ispeci slaninu dok ne postane hrskava (oko 8 minuta), ocijedi je na papiru, zatim sitno nasjeckaj.
U plitkoj zdjeli pomiješaj nasjeckanu slaninu, tostirane slane pekan orahe (sitno nasjeckane) i nasjeckani vlasac.
Uvaljaj ohlađene kuglice u tu smjesu, umetni štapić od pereca u svaku i pusti da odstoje 15 minuta na sobnoj temperaturi prije serviranja. Ako ih ne serviraš odmah, pokrij prozirnom folijom i spremi u hladnjak.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
212 kcal
10 %
MASTI
18,00 g
25 %
KOLESTEROL
0,43 g
0 %
UH
7,00 g
2 %
PROTEINI
6,00 g
12 %
U svoj slasni party plan uključi i ove fora zalogajčiće!