Recepti Kruh i pecivo 30. travnja 2025.

Hrskavi tacosi punjeni mesom i sirom

Kruh i pecivo
15 MIN
15 MIN
4
SREDNJE
Zapečene taco školjke punjene mesom i sirom
foto: @kitchencatz Pinterest
Odgovor je uvijek "da" kad su u pitanju hrskave taco školjke punjene mesom i sirom – pogotovo u užurbanim večerima usred tjedna

Pitanje je jednostavno: kad ti netko ponudi hrskave, siraste pečene tacose, odgovaraš s "da". Uvijek. Ovaj recept je pravi spas za užurbane večeri kad želiš nešto brzo, toplo i nevjerojatno fino. Dovoljno ti je malo mljevene junetine, začina, sira i omiljenih taco dodataka, a sve skupa složiš brže nego što izgovoriš "gladan sam".

Tajna savršenih zapečenih tacosa

Otkrit ćemo ti jedan mali trik za još bolji rezultat: kratko zapeci prazne taco školjke kako bi postale ekstra hrskave prije nego što ih napuniš. Nakon toga ide nadjev, još malo pečenja da se sir rastopi, i gotovo

 Po želji ove tacose nadogradi salsom, avokadom, kiselim vrhnjem i par kapi limete. Rezultat? Večera ili grickalica koja je gotova za pola sata i nestaje još brže.

Ne gasi ekran dok kuham

Zapečeni tacosi
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Suncokretovo ulje 1 žlica
  • Mljeveno meso - Junetina 570 g
  • Luk 1 kom
  • Češnjak 3 režanj
  • Mješavina začina za tacos 35 g
  • Voda 0,25 šalica
  • Ljuti umak 2 žličica
  • Taco školjke 12 kom
  • Naribani sir 1 šalica
  • Salsa
  • Avokado
  • Kiselo vrhnje
  • Zelena salata
Postupak
  1. Zagrij ulje u velikoj tavi od lijevanog željeza na srednje jakoj vatri. Dodaj mljevenu junetinu i prži je 3 do 5 minuta, dok ne dobije lijepu boju, usitnjavajući je kuhačom tijekom pečenja. Ocijedi višak masnoće.


  2. Dodaj nasjeckani luk i nastavi pržiti, često miješajući, dok luk ne omekša i postane staklast, otprilike 2 do 3 minute.


  3. Umiješaj nasjeckani češnjak i pirjaj još oko minutu, dok ne zamiriši.


  4. Dodaj začin za tacose, vodu te ljuti umak. Promiješaj sve zajedno i kuhaj još 2 do 3 minute, dok se okusi ne sjedine.


  5. U međuvremenu, zagrij pećnicu na 190 °C. Lagano naulji posudu za pečenje dimenzija 23 x 33 cm.


  6. Taco školjke složi uspravno, jednu do druge, u pripremljenu posudu. Stavi ih u pećnicu i peci 3 do 4 minute, dok ne postanu hrskave.


  7. Pažljivo napuni svaku školjku s oko 1⁄4 šalice pripremljenog nadjeva od mesa, pa preko pospi naribani sir.


  8. Vrati u pećnicu i peci još 4 do 5 minuta, dok se sir ne otopi.


  9. Posluži odmah, uz dodatke po želji - salsu, avokado, kiselo vrhnje, zelenu salatu...


Kušaj i ove slasne tacose!

riblji tacosi Možda vas zanima... Brzi i ukusni riblji tacosi Recepti Tacos Možda vas zanima... Tacosi od tikvica i humusa oduševit će i one koji ne vole povrće Recepti slatki tacosi Možda vas zanima... Slatki tacosi, ti neodoljivi mali zalogaji Špajza Možda vas zanima... Lagani tacosi s piletinom i avokadom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.