Odgovor je uvijek "da" kad su u pitanju hrskave taco školjke punjene mesom i sirom – pogotovo u užurbanim večerima usred tjedna
Pitanje je jednostavno: kad ti netko ponudi hrskave, siraste pečene tacose, odgovaraš s "da". Uvijek. Ovaj recept je pravi spas za užurbane večeri kad želiš nešto brzo, toplo i nevjerojatno fino. Dovoljno ti je malo mljevene junetine, začina, sira i omiljenih taco dodataka, a sve skupa složiš brže nego što izgovoriš "gladan sam".
Tajna savršenih zapečenih tacosa
Otkrit ćemo ti jedan mali trik za još bolji rezultat: kratko zapeci prazne taco školjke kako bi postale ekstra hrskave prije nego što ih napuniš. Nakon toga ide nadjev, još malo pečenja da se sir rastopi, i gotovo
Po želji ove tacose nadogradi salsom, avokadom, kiselim vrhnjem i par kapi limete. Rezultat? Večera ili grickalica koja je gotova za pola sata i nestaje još brže.
Ne gasi ekran dok kuham
Zapečeni tacosi
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Suncokretovo ulje
1
žlica
Mljeveno meso - Junetina
570
g
Luk
1
kom
Češnjak
3
režanj
Mješavina začina za tacos
35
g
Voda
0,25
šalica
Ljuti umak
2
žličica
Taco školjke
12
kom
Naribani sir
1
šalica
Salsa
Avokado
Kiselo vrhnje
Zelena salata
Postupak
Zagrij ulje u velikoj tavi od lijevanog željeza na srednje jakoj vatri. Dodaj mljevenu junetinu i prži je 3 do 5 minuta, dok ne dobije lijepu boju, usitnjavajući je kuhačom tijekom pečenja. Ocijedi višak masnoće.
Dodaj nasjeckani luk i nastavi pržiti, često miješajući, dok luk ne omekša i postane staklast, otprilike 2 do 3 minute.
Umiješaj nasjeckani češnjak i pirjaj još oko minutu, dok ne zamiriši.
Dodaj začin za tacose, vodu te ljuti umak. Promiješaj sve zajedno i kuhaj još 2 do 3 minute, dok se okusi ne sjedine.
U međuvremenu, zagrij pećnicu na 190 °C. Lagano naulji posudu za pečenje dimenzija 23 x 33 cm.
Taco školjke složi uspravno, jednu do druge, u pripremljenu posudu. Stavi ih u pećnicu i peci 3 do 4 minute, dok ne postanu hrskave.
Pažljivo napuni svaku školjku s oko 1⁄4 šalice pripremljenog nadjeva od mesa, pa preko pospi naribani sir.
Vrati u pećnicu i peci još 4 do 5 minuta, dok se sir ne otopi.
Posluži odmah, uz dodatke po želji - salsu, avokado, kiselo vrhnje, zelenu salatu...