Brzinska pečena piletina odlično će se složiti s jednostavnim umakom od avokada, a kukuruz će dati notu slatkih okusa te na divan način povezati sve sastojke u slasni taco.
Avokado možete ostaviti u komadu te ga tako upakirati u tortilje s piletinom, no praktičniji način svakako je priprema umaka s češnjakom, lukom i čilijem. Također, svježi korijander može imati intenzivan okus koji ne odgovara svima, pa ga svakako najprije isprobajte, a zatim, ne odgovara li vam, zamijenite peršinom.
Sok limuna možete zamijeniti limetom koja će tacosima dati nešto drugačije, osvježavajuće okuse.
Tacose poslužite uz pivo i svježe sjeckano povrće poput rajčice, paprike i zelene salate. Kombinaciji možete dodati i fini umak od grčkog jogurta.
Potrebno vam je:
- Pileća prsa
- 2 režnja češnjaka
- 1 luk
- 1 avokado
- 3 žlice brašna
- 4 žlice limunovog soka
- 1 konzerva kukuruza
- Prstohvat kajenskog papra
- Ulje
- Tortilje
- Sol, papar
- Čili po želji
- Svježi korijander ili peršin
Priprema:
- U posudi pomiješajte limunov sok s malo soli, dodajte piletinu koju ste narezali na komade, pa spremite u hladnjak na najmanje sat vremena.
- U blender ubacite češnjak, čili, luk i svježi korijander ili peršin.
- Dodajte avokado i povežite sve sastojke u kremasti umak. Po želji možete dodati i malo maslinovog ulja.
- U drugoj posudi pomiješajte brašno, papar, kajenski papar i malo soli, pa u tu mješavinu uvaljajte piletinu.
- Pržite je u ulju oko tri do četiri minute sa svake strane.
- Ocijedite na papirnatim ubrusima.
- Tortilje lagano zagrijte na tavi, premažite ih umakom od avokada, dodajte avokado i pospite kukuruzom.
- Dodajte sezonsko povrće po želji i poslužite toplo.
Dobar tek!