Recepti 13. siječnja 2018.

Vikendom: Lagani tacosi s piletinom i avokadom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tacosi za ručak idealna su ideja vikendom. Pripremite ih prema ovom jednostavnom receptu, pa zadivite sve koji će ih isprobati.

Brzinska pečena piletina odlično će se složiti s jednostavnim umakom od avokada, a kukuruz će dati notu slatkih okusa te na divan način povezati sve sastojke u slasni taco.

 

Možda vas zanima... Tuna tacosi + salsa od jagoda s avokadom Kolumne

 

Avokado možete ostaviti u komadu te ga tako upakirati u tortilje s piletinom, no praktičniji način svakako je priprema umaka s češnjakom, lukom i čilijem. Također, svježi korijander može imati intenzivan okus koji ne odgovara svima, pa ga svakako najprije isprobajte, a zatim, ne odgovara li vam, zamijenite peršinom.

Sok limuna možete zamijeniti limetom koja će tacosima dati nešto drugačije, osvježavajuće okuse.

Tacose poslužite uz pivo i svježe sjeckano povrće poput rajčice, paprike i zelene salate. Kombinaciji možete dodati i fini umak od grčkog jogurta.

 

Možda vas zanima... Grčki jogurt sjajno nadopunjuje baš svako jelo Špajza

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • Pileća prsa
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 avokado
  • 3 žlice brašna
  • 4 žlice limunovog soka
  • 1 konzerva kukuruza
  • Prstohvat kajenskog papra
  • Ulje
  • Tortilje
  • Sol, papar
  • Čili po želji
  • Svježi korijander ili peršin

Priprema:

  1. U posudi pomiješajte limunov sok s malo soli, dodajte piletinu koju ste narezali na komade, pa spremite u hladnjak na najmanje sat vremena.
  2. U blender ubacite češnjak, čili, luk i svježi korijander ili peršin.
  3. Dodajte avokado i povežite sve sastojke u kremasti umak. Po želji možete dodati i malo maslinovog ulja.
  4. U drugoj posudi pomiješajte brašno, papar, kajenski papar i malo soli, pa u tu mješavinu uvaljajte piletinu.
  5. Pržite je u ulju oko tri do četiri minute sa svake strane.
  6. Ocijedite na papirnatim ubrusima.
  7. Tortilje lagano zagrijte na tavi, premažite ih umakom od avokada, dodajte avokado i pospite kukuruzom.
  8. Dodajte sezonsko povrće po želji i poslužite toplo. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.