Recepti 1500 prikaza 13. siječnja 2018.

Vikendom: Lagani tacosi s piletinom i avokadom

Thinkstock
Tacosi za ručak idealna su ideja vikendom. Pripremite ih prema ovom jednostavnom receptu, pa zadivite sve koji će ih isprobati.

Brzinska pečena piletina odlično će se složiti s jednostavnim umakom od avokada, a kukuruz će dati notu slatkih okusa te na divan način povezati sve sastojke u slasni taco.

 

Možda vas zanima... Tuna tacosi + salsa od jagoda s avokadom Kolumne

 

Avokado možete ostaviti u komadu te ga tako upakirati u tortilje s piletinom, no praktičniji način svakako je priprema umaka s češnjakom, lukom i čilijem. Također, svježi korijander može imati intenzivan okus koji ne odgovara svima, pa ga svakako najprije isprobajte, a zatim, ne odgovara li vam, zamijenite peršinom.

Sok limuna možete zamijeniti limetom koja će tacosima dati nešto drugačije, osvježavajuće okuse.

Tacose poslužite uz pivo i svježe sjeckano povrće poput rajčice, paprike i zelene salate. Kombinaciji možete dodati i fini umak od grčkog jogurta.

 

Možda vas zanima... Grčki jogurt sjajno nadopunjuje baš svako jelo Špajza

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • Pileća prsa
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 avokado
  • 3 žlice brašna
  • 4 žlice limunovog soka
  • 1 konzerva kukuruza
  • Prstohvat kajenskog papra
  • Ulje
  • Tortilje
  • Sol, papar
  • Čili po želji
  • Svježi korijander ili peršin

Priprema:

  1. U posudi pomiješajte limunov sok s malo soli, dodajte piletinu koju ste narezali na komade, pa spremite u hladnjak na najmanje sat vremena.
  2. U blender ubacite češnjak, čili, luk i svježi korijander ili peršin.
  3. Dodajte avokado i povežite sve sastojke u kremasti umak. Po želji možete dodati i malo maslinovog ulja.
  4. U drugoj posudi pomiješajte brašno, papar, kajenski papar i malo soli, pa u tu mješavinu uvaljajte piletinu.
  5. Pržite je u ulju oko tri do četiri minute sa svake strane.
  6. Ocijedite na papirnatim ubrusima.
  7. Tortilje lagano zagrijte na tavi, premažite ih umakom od avokada, dodajte avokado i pospite kukuruzom.
  8. Dodajte sezonsko povrće po želji i poslužite toplo. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.