Recepti Riba 30. kolovoza 2024.

Brzi i ukusni riblji tacosi

Riba
15 MIN
10 MIN
4
SREDNJE
riblji tacosi
Riblji tacosi
foto: Olivie Strauss/Unsplash
Kombinacija začinjene ribe, hrskavog kupusa i voćne salse oduševit će tvoje nepce! Ovi riblji tacosi savršen su brzi ljetni zalogaj

Brzi i ukusni riblji tacosi donose pravu eksploziju okusa i hrskavosti, sve u samo 20 minuta. Uz začinjeni halibut, hrskavi kupus i voćnu salsu, ovi wrapovi su idealni za brzi i zdravi obrok. Korištenjem gotove salse i mješavine za coleslaw salatu, ovaj recept je savršen za užurbane dane kada želiš nešto ukusno i hranjivo.

Riba koju moraš kušati

Sastojak ovih tacosa su fileti ribe sjevernih mora. Halibut je dragulj među morskim plodovima, poznat po delikatnom okusu i čvrstom, bijelom mesu.

halibut, riba | Author: Brian Yurasits/Unsplash Halibut foto: Brian Yurasits/Unsplash

Bogat je izvor proteina, omega-3 masnih kiselina, vitamina D i B12, koje blagotvorno djeluju na srce, smanjuju upale i poboljšavaju funkciju mozga. Njegovo meso je blago, nježnog okusa s čvrstom teksturom, idealno za pečenje, grilanje, prženje ili kuhanje na pari. Ako nemaš halibut, iskoristi bilo koju bijelu ribu koja ti ej u tom trenutku dostupna.

Što se pak tiče voćne salse, odaberi voće koje ti najbolje odgovara, operi ga, nareži na komadiće pa pomiješaj sa šećerom i sokom od naranče. Naravno, i voćnu salsu možeš zamijeniti nekom drugom, povrtnom...

Ne gasi ekran dok kuham

Brzi i ukusni riblji tacosi
15 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Halibut - fileti 450 g
  • Maslinovo ulje 1,50 žlica
  • Chili u prahu 1 žličica
  • Kiselo vrhnje 0,25 šalica
  • Voćna salsa 1 šalica
  • Svježi kupus 1 šalica
  • Mrkva 1 šalica
  • Tortilja 4 kom
  • Limeta 1 kom
Postupak
  1. Odmrzni ribu ako je smrznuta. Zagrij roštilj u pećnici. Isperi ribu i osuši papirnatim ručnikom. Rešetku folijom obloženog roštilja lagano premaži uljem. Stavi ribu na rešetku i pospi chili prahom.

    Roštiljaj 10-15 cm od izvora topline 4-6 minuta po centimetru debljine, dok riba ne bude lako razdvojiva vilicom. Ohladi ribu malo, zatim je vilicom podijeli na komadiće veličine zalogaja.


  2. U srednjoj zdjeli pomiješaj kiselo vrhnje i voćnu salsu. Dodaj 2 šalice mješavine za coleslaw salatu (1 šalica tanko narezanog kupusa i 1 šalica naribane mrkve) i dobro promiješaj.


  3. Podijeli smjesu od kupusa, mrkve i salse među tortiljama. Na vrh stavi komadiće ribe.

    Zagrij tortilje, oblikuj ih u tacose uz pomoć drvenog valjka za tijesto i potom u njih stavi nadjev.

    Posluži s kriškama limete.


    limeta



Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

294 kcal

14 %

MASTI

8,00 g

11 %

KOLESTEROL

0,04 g

0 %

UH

21,00 g

7 %

PROTEINI

32,00 g

64 %

Isprobaj još recepata za tacose - slane, slatke, mesne, povrtne...

Tacos Možda vas zanima... Tacosi od tikvica i humusa oduševit će i one koji ne vole povrće Recepti Smash burger tacos Možda vas zanima... Smash burger tacos - slasni trend na TikToku! Recepti jessica alba tacos Možda vas zanima... Jessica Alba ima najbolji recept za tacose! Recepti slatki tacosi Možda vas zanima... Slatki tacosi, ti neodoljivi mali zalogaji Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.