Kombinacija začinjene ribe, hrskavog kupusa i voćne salse oduševit će tvoje nepce! Ovi riblji tacosi savršen su brzi ljetni zalogaj
Brzi i ukusni ribljitacosi donose pravu eksploziju okusa i hrskavosti, sve u samo 20 minuta. Uz začinjeni halibut, hrskavi kupus i voćnu salsu, ovi wrapovi su idealni za brzi i zdravi obrok. Korištenjem gotove salse i mješavine za coleslaw salatu, ovaj recept je savršen za užurbane dane kada želiš nešto ukusno i hranjivo.
Riba koju moraš kušati
Sastojak ovih tacosa su fileti ribe sjevernih mora. Halibut je dragulj među morskim plodovima, poznat po delikatnom okusu i čvrstom, bijelom mesu.
Halibut
foto: Brian Yurasits/Unsplash
Bogat je izvor proteina, omega-3 masnih kiselina, vitamina D i B12, koje blagotvorno djeluju na srce, smanjuju upale i poboljšavaju funkciju mozga. Njegovo meso je blago, nježnog okusa s čvrstom teksturom, idealno za pečenje, grilanje, prženje ili kuhanje na pari. Ako nemaš halibut, iskoristi bilo koju bijelu ribu koja ti ej u tom trenutku dostupna.
Što se pak tiče voćne salse, odaberi voće koje ti najbolje odgovara, operi ga, nareži na komadiće pa pomiješaj sa šećerom i sokom od naranče. Naravno, i voćnu salsu možeš zamijeniti nekom drugom, povrtnom...
Ne gasi ekran dok kuham
Brzi i ukusni riblji tacosi
15 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Halibut - fileti
450
g
Maslinovo ulje
1,50
žlica
Chili u prahu
1
žličica
Kiselo vrhnje
0,25
šalica
Voćna salsa
1
šalica
Svježi kupus
1
šalica
Mrkva
1
šalica
Tortilja
4
kom
Limeta
1
kom
Postupak
Odmrzni ribu ako je smrznuta. Zagrij roštilj u pećnici. Isperi ribu i osuši papirnatim ručnikom. Rešetku folijom obloženog roštilja lagano premaži uljem. Stavi ribu na rešetku i pospi chili prahom.
Roštiljaj 10-15 cm od izvora topline 4-6 minuta po centimetru debljine, dok riba ne bude lako razdvojiva vilicom. Ohladi ribu malo, zatim je vilicom podijeli na komadiće veličine zalogaja.
U srednjoj zdjeli pomiješaj kiselo vrhnje i voćnu salsu. Dodaj 2 šalice mješavine za coleslaw salatu (1 šalica tanko narezanog kupusa i 1 šalica naribane mrkve) i dobro promiješaj.
Podijeli smjesu od kupusa, mrkve i salse među tortiljama. Na vrh stavi komadiće ribe.
Zagrij tortilje, oblikuj ih u tacose uz pomoć drvenog valjka za tijesto i potom u njih stavi nadjev.
Posluži s kriškama limete.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
294 kcal
14 %
MASTI
8,00 g
11 %
KOLESTEROL
0,04 g
0 %
UH
21,00 g
7 %
PROTEINI
32,00 g
64 %
Isprobaj još recepata za tacose - slane, slatke, mesne, povrtne...