Recepti Kruh i pecivo 23. kolovoza 2024.

Pogačice sa cheddar sirom i češnjakom

Kruh i pecivo
15 MIN
20 MIN
8
SREDNJE
Pogačice sa sirom
Pogačice sa cheddar sirom i češnjakom
foto: Freepik
Domaće pogačice sa cheddar sirom i češnjakom su lagane, prozračni i preukusne. Savršeno će se uklopiti uz svaki obrok

Pogačice sa cheddar sirom i češnjakom imaju sve što možeš poželjeti – jednostavne su za pripremu, zdrave u odnosu na klasične recepte, a njihov bogat okus čini ih savršenima za bilo koju priliku. Grčki jogurt dodaje im proteine i čini tijesto lakšim, dok sir i češnjak daju bogatstvo okusa.

Ove pogačice su idealne za posluživanje na zabavama, ali uz varivo ili kao snack. Također, možeš ih pripremiti unaprijed i samo zagrijati prije posluživanja, što ih čini praktičnim za sve vrste okupljanja.

Ove fine pogačice idealne su i za pripremu unaprijed – napravi ih dan ranije i jednostavno ih zagrij prije posluživanja. A ako ih slučajno ostane, slobodno ih zamrzni i uživaj kasnije!

cheddar, sir | Author: Getty Images/Unsplash Odležani cheddar foto: Getty Images/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Pogačice sa cheddar sirom i češnjakom
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Oštro brašno 2 šalica
  • Prašak za pecivo 1 žličica
  • Sol 1 žličica
  • Maslac 0,25 šalica
  • Grčki jogurt 1 šalica
  • Češnjak 4 režanj
  • Cheddar 60 g
  • Maslinovo ulje
  • Svježi peršin 2 žlica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 190°C. Obloži lim za pečenje silikonskom podlogom ili papirom za pečenje za najbolje rezultate i postavi rešetku u gornju trećinu pećnice.


  2. U velikoj zdjeli pomiješaj suhe sastojke. Dodaj 2 žlice hladnog maslaca i umiješaj ga u brašno.


  3. Dodaj jogurt, naribani cheddar i polovicu količine češnjaka u smjesu od brašna. Miješaj vilicom dok se sastojci ne sjedine.


  4. Rukama mijesi tijesto dok se ne počne spajati i postane glatko i lagano ljepljivo. Oblikuj tijesto u plosnatu kuglu i podijeli je na 8 jednakih dijelova. Svaki dio zarolaj u kuglicu, a zatim ih lagano spljošti na debljinu od otprilike 1,25 cm. Posloži ih na pripremljeni lim za pečenje.


  5. Namaži pogačice maslinovim uljem i peci na gornjoj rešetki 20-24 minute ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Nakon pečenja, ostavi ih da odstoje 10 minuta.


  6. U međuvremenu, u maloj tavi otopi preostali maslac na laganoj vatri. Dodaj ostatak količine češnjaka i kratko poprži na laganoj vatri (oko 1 minutu) dok ne zamiriši. Kad su pogačice pečene, premaži ih rastopljenim maslacem i pospi nasjeckanim peršinom.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

185 kcal

9 %

MASTI

5,00 g

6 %

KOLESTEROL

0,05 g

0 %

UH

26,50 g

9 %

PROTEINI

8,00 g

16 %

Ako ti se tijesto čini suhim, nastavi ga mijesiti dok ne postane glatko i lagano ljepljivo. 

Isprobaj i ove recepte za neodoljive pogačice!

Pogačice Možda vas zanima... Tijesto od 3 sastojka za fantastične pogačice i tortilje Recepti pogačice od krumpira Možda vas zanima... Fine su nam i slane i slatke - irske pogačice od krumpira Recepti Pogačice sa sirom Možda vas zanima... Pogačice sa sirom zaista brzo nestaju s tanjura Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:19 23. Kolovoz 2024.

    Super