Domaće pogačice sa cheddar sirom i češnjakom su lagane, prozračni i preukusne. Savršeno će se uklopiti uz svaki obrok
Pogačicesa cheddar sirom i češnjakom imaju sve što možeš poželjeti – jednostavne su za pripremu, zdrave u odnosu na klasične recepte, a njihov bogat okus čini ih savršenima za bilo koju priliku. Grčki jogurt dodaje im proteine i čini tijesto lakšim, dok sir i češnjak daju bogatstvo okusa.
Ove pogačice su idealne za posluživanje na zabavama, ali uz varivo ili kao snack. Također, možeš ih pripremiti unaprijed i samo zagrijati prije posluživanja, što ih čini praktičnim za sve vrste okupljanja.
Ove fine pogačice idealne su i za pripremu unaprijed – napravi ih dan ranije i jednostavno ih zagrij prije posluživanja. A ako ih slučajno ostane, slobodno ih zamrzni i uživaj kasnije!
Odležani cheddar
foto: Getty Images/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Pogačice sa cheddar sirom i češnjakom
15 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Oštro brašno
2
šalica
Prašak za pecivo
1
žličica
Sol
1
žličica
Maslac
0,25
šalica
Grčki jogurt
1
šalica
Češnjak
4
režanj
Cheddar
60
g
Maslinovo ulje
Svježi peršin
2
žlica
Postupak
Zagrij pećnicu na 190°C. Obloži lim za pečenje silikonskom podlogom ili papirom za pečenje za najbolje rezultate i postavi rešetku u gornju trećinu pećnice.
U velikoj zdjeli pomiješaj suhe sastojke. Dodaj 2 žlice hladnog maslaca i umiješaj ga u brašno.
Dodaj jogurt, naribani cheddar i polovicu količine češnjaka u smjesu od brašna. Miješaj vilicom dok se sastojci ne sjedine.
Rukama mijesi tijesto dok se ne počne spajati i postane glatko i lagano ljepljivo. Oblikuj tijesto u plosnatu kuglu i podijeli je na 8 jednakih dijelova. Svaki dio zarolaj u kuglicu, a zatim ih lagano spljošti na debljinu od otprilike 1,25 cm. Posloži ih na pripremljeni lim za pečenje.
Namaži pogačice maslinovim uljem i peci na gornjoj rešetki 20-24 minute ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Nakon pečenja, ostavi ih da odstoje 10 minuta.
U međuvremenu, u maloj tavi otopi preostali maslac na laganoj vatri. Dodaj ostatak količine češnjaka i kratko poprži na laganoj vatri (oko 1 minutu) dok ne zamiriši. Kad su pogačice pečene, premaži ih rastopljenim maslacem i pospi nasjeckanim peršinom.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
185 kcal
9 %
MASTI
5,00 g
6 %
KOLESTEROL
0,05 g
0 %
UH
26,50 g
9 %
PROTEINI
8,00 g
16 %
Ako ti se tijesto čini suhim, nastavi ga mijesiti dok ne postane glatko i lagano ljepljivo.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.