Recepti 06. srpnja 2024.

Tijesto od 3 sastojka za fantastične pogačice i tortilje

Pogačice
Pogačice sa sirom
foto: SHUTTERSTOCK
Sjajne tortilje s piletinom ili pogačice sa slaninom lakše je napraviti nego što smo ikad mogli zamisliti, posebno sada kada imamo recept za ovo odlično tijesto

Saznaj recept za jednostavno tijesto koje lako možete pretvoriti u tortilje ili tople kruščiće u kojima ćete uživati uz fina i bogata jela ili pak nešto sasvim drugačije – brze i fine pogačice.

Pogačice sa sirom Možda vas zanima... Pogačice sa sirom zaista brzo nestaju s tanjura Kolumne

Ključan je jogurt

Recept je jednostavan – kombiniraj istu količinu jogurta s istom količinom brašna, pa dodaj prašak za pecivo. To ćeš najbolje postići ako koristite šalicu kao mjeru.

Promiješaj, dodajte soli i dodatke po vlastitom ukusu pa ispeci. Pogačice možeš obogatiti komadićima slanine, paprike, šunke ili sira. Dobro pomiješaj, a zatim na papir za pečenje posloži male hrpice tijesta.

Prije pečenja pogačice možeš posipati naribanim sirom. Posluži ih uz kakav dobar umak ili same, jednako su ukusni u svakoj varijanti.

tortilja, tortilje | Author: Michelle Henderson/Unsplash Tortilje foto: Michelle Henderson/Unsplash

Tortilje peci u vrućoj tavi

Tortilje i kruščiće pak pripremi tako da tijesto razvaljaš na tanko, a zatim ih pečeš na vrućoj tavi. Možeš dodati malo ulja kako se ne bi zalijepile, a možeš ih premazati i začinjenim maslacem u koji možeš ubaciti nasjeckani peršin, bosiljak, kopar ili neko drugo svježe začinsko bilje, čili, papar... baš po tvom ukusu. 

tortilja, tacos Možda vas zanima... Evo što možeš napraviti s otvorenim pakiranjem tortilja Špajza Domaće tortilje Možda vas zanima... Domaće tortilje nije teško napraviti! A tako su ukusne... Recepti tortilje Možda vas zanima... Brze i sočne meksičke tortilje s piletinom i povrćem Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.