Domaće, mirisne, ukusne, tople i hrskave tortilje sve su što ti je potrebno za pripremu odličnog ručka, a dobra je vijest da ih je zaista lako napraviti!
Nakon što jednom pripremiš domaće tortilje, sigurni smo da ćeš rijetko posezati za kupovnim. Sve što ti treba za izradu neodoljivih domaćih tortilja je pet jednostavnih, svakodnevnih sastojaka, koje vrlo vjerojatno već imaš u smočnici. Uz to, trebat će ti još samo jedna veća pouda, tava za pečenje i valjak.
Najbolji savjeti za izradu domaćih tortilja
- Za izradu tortilja trebat će ti 5 osnovnih sastojaka: brašno, biljno ulje (suncokretovo, maslinovo ili kokosovo ulje), prašak za pecivo, sol i topla voda (dovoljno je zagrijati malo vode na štednjaku ili u mikrovalnoj pećnici dok ne postane vruća na dodir, ali ne i kipuća).
- Može li se tijesto napraviti unaprijed? Naravno! Napravi tijesto i pusti ga da se odmori 10 minuta. Zatim ga čvrsto pokrij plastičnom folijom i ostavi u hladnjaku do 48 sati.
- Ako ti se tijesto za tortilju čini prevlažnim, jednostavno dodaj malo brašna.
- Tavu ne trebaš nauljiti, budući da bi brašno koje prekriva tortilje trebalo spriječiti da se tortilje lijepe za tavu.
- Ako zaostalo brašno u tavi počne gorjeti, makni tavu s vatre i upotrijebi suhu krpu za posuđe ili papirnati ubrus te ukloni višak brašna.
- Umjesto biljnog ulja možeš koristiti i svinjsku mast ili maslac.
- Možeš se poigrati i s različitim brašnima: pirovo ili integralno brašno zdraviji su izbor.
A kad napraviš domaće tortilje isprobaj ova fina jela s njima...