Recepti 1434 prikaza 17. kolovoza 2019.

Meksički tostadas s kukuruzom i pastom od graha

Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskava tortilja, fina pasta od graha i slatkasti kukuruz donose kombinaciju kojoj je teško odoljeti...

Tradicionalno, tostadas se pripremaju na posebnim hrskavim kukuruznim tortiljama, no za naše smo ih prilike malo izmijenili. Preselili smo ih na obične tortilje, dodali im ljutkastu pastu od graha, a zatim začinili sa slatko-slanim kukuruzom.

 

Možda vas zanima... Od A do Ž: Tortilje koje uspiju baš uvijek Recepti

 

Kombinaciji možete dodati i avokado, svježu papriku ili rajčicu, ali i mesne dodatke poput komadića grilane piletine, govedine ili svinjetine.

Na kraju sve pospite s još malo sira, dodajte nekoliko kapi limunovog soka i navalite na ove raskošne meksičke zalogaje.

 

Možda vas zanima... Sasvim drugačije: Zelene tortilje od špinata Kolumne

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 1 konzerva kukuruza
  • 2 žlice majoneze
  • 1 manji luk
  • 1 konzerva graha
  • Maslinovo ulje
  • 8 tortilja
  • Sol, papar, čili, korijander, kumin
  • Feta sir po želji
  • Sok pola limuna ili limete

Postupak pripreme:

  1. U posudi pomiješajte kukuruz, majonezu, feta sir, sok limuna ili limete i sitno sjeckani luk.
  2. U blenderu usitnite grah, dodajte mu maslinovo ulje, sol, papar, čili i kumin, pa pretvorite grah u pastu.
  3. Tortilje pecite na tavi dok ne postanu hrskave.
  4. Premažite ih pastom od graha i pospite mješavinom kukuruza i feta sira. 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.