Tradicionalno, tostadas se pripremaju na posebnim hrskavim kukuruznim tortiljama, no za naše smo ih prilike malo izmijenili. Preselili smo ih na obične tortilje, dodali im ljutkastu pastu od graha, a zatim začinili sa slatko-slanim kukuruzom.
Kombinaciji možete dodati i avokado, svježu papriku ili rajčicu, ali i mesne dodatke poput komadića grilane piletine, govedine ili svinjetine. Na kraju sve pospite s još malo sira, dodajte nekoliko kapi limunovog soka i navalite na ove raskošne meksičke zalogaje.
Potrebno vam je:
- 1 konzerva kukuruza
- 2 žlice majoneze
- 1 manji luk
- 1 konzerva graha
- Maslinovo ulje
- 8 tortilja
- Sol, papar, čili, korijander, kumin
- Feta sir po želji
- Sok pola limuna ili limete
Postupak pripreme:
- U posudi pomiješajte kukuruz, majonezu, feta sir, sok limuna ili limete i sitno sjeckani luk.
- U blenderu usitnite grah, dodajte mu maslinovo ulje, sol, papar, čili i kumin, pa pretvorite grah u pastu.
- Tortilje pecite na tavi dok ne postanu hrskave.
- Premažite ih pastom od graha i pospite mješavinom kukuruza i feta sira.
Dobar tek!