gastro postao
Hrskava tortilja, fina pasta od graha i slatkasti kukuruz donose kombinaciju kojoj je teško odoljeti...
Tradicionalno, tostadas se pripremaju na posebnim hrskavim kukuruznim tortiljama, no za naše smo ih prilike malo izmijenili. Preselili smo ih na obične tortilje, dodali im ljutkastu pastu od graha, a zatim začinili sa slatko-slanim kukuruzom.
Kombinaciji možete dodati i avokado, svježu papriku ili rajčicu, ali i mesne dodatke poput komadića grilane piletine, govedine ili svinjetine. Na kraju sve pospite s još malo sira, dodajte nekoliko kapi limunovog soka i navalite na ove raskošne meksičke zalogaje.
Potrebno vam je:
- 1 konzerva kukuruza
- 2 žlice majoneze
- 1 manji luk
- 1 konzerva graha
- Maslinovo ulje
- 8 tortilja
- Sol, papar, čili, korijander, kumin
- Feta sir po želji
- Sok pola limuna ili limete
Postupak pripreme:
- U posudi pomiješajte kukuruz, majonezu, feta sir, sok limuna ili limete i sitno sjeckani luk.
- U blenderu usitnite grah, dodajte mu maslinovo ulje, sol, papar, čili i kumin, pa pretvorite grah u pastu.
- Tortilje pecite na tavi dok ne postanu hrskave.
- Premažite ih pastom od graha i pospite mješavinom kukuruza i feta sira.
Dobar tek!