gastro postao
Hrskava tortilja, bogato punjenje i sir koji se rasteže. Postoji li išta bolje?
Meksički topli sendvič od tortilja, svinjetine i sireva idealan je za svako doba dana. Pripremate li ga za doručak, svinjetinu zamijenite šunkom ili kakvom finom suhom salamom ili pak u meso u potpunosti zamijenite sezonskim povrćem i pojačanom dozom sira.
Quesadille možete poslužiti uz umak po želji, koju žlicu vrhnja ili jednostavno same, kao najslasniji snack.
Potrebno vam je:
- 220 g svinjetine
- 1 šalica temeljca ili vode
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 žlica maslaca
- 4 tortilje
- 2 šalice topljivog sira
- Maslinovo ulje
Postupak pripreme:
- Svinjski odrezak prepržite na ulju, prelijte temeljcem i ostavite da se krčka dok ne omekša.
- U međuvremenu ugrijte ulje u drugoj tavi i prepržite narezane paprike.
- Nakon desetak minuta prebacite ih u posudu i prebrišite tavu.
- Premažite tortille maslacem i stavite ih na radnu površinu.
- Na svaku tortillu stavite malo sira pa preko paprike i meso. Preklopite na pola.
- Ponovno ugrijte tavu i u nju stavite tortilje. P
- ržite dvije-četiri minute i okrenite.
- Tostirajte još nekoliko minuta, dok se sir ne rastopi.
Dobar tek!