Pripremate li druženje s najdražima ili jednostavno želite grickati nešto zbilja fino i posebno, salsa s feta sirom i rajčicama bit će idealno rješenje. Zbog dodatka bosiljka i vlasca bit će neodoljivo aromatična te će se divno složiti uz baš svaku podlogu.
Tostirajte kruh u pećnici, na grill tavi ili na roštilju, natrljajte ga režnjem češnjaka, poslužite uz salsu i hrskajte s užitkom.
Osim tostiranog kruha, salsu možete poslužiti i uz kupovni tortilja čips ili krekere, ali i kao dodatak tacosima i tortiljama te prilozima poput riže, bulgura, prosa, kus-kusa i pečenog povrća.
Potrebno vam je:
- 1 rajčica
- 200 g feta sira
- 2 žlice Kalmata maslina
- 2 mlada luka
- 1 žlica sjeckanog svježeg bosiljka
- 1 žlica sjeckanog vlasca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice octa ili limunovog soka
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Feta sir usitnite prstima.
- Rajčicu, luk i masline nasjeckajte na sitno. Isto napravite i s bosiljkom i vlascem.
- Sve dobro pomiješajte pa dodajte maslinovo ulje i ocat ili limunov sok.
- Začinite soli i paprom.
- Dobro pomiješajte i poslužite uz omiljenu hrskavu grickalicu.
Dobar tek!