Do sada smo već naučili da dobar sendvič bez umaka ne postoji. Iako su mesni i sirni dodaci srce sendviča, tortilje, burgera i gyrosa, a povrće daje onu osvježavajuću notu, dobar umak podiže čitavu stvar na novu razinu i spaja sve sastojke na idealan način. Ako je umak dobar, naravno.
Donosimo vam jednostavan recept za umak koji će svaki vaš pokušaj sendviča pretvoriti u nevjerojatno dobro jelo.
Sve što vam treba je tek nekoliko sastojaka. Pripremite pola šalice majoneze, dvije žlice vode, režanj češnjaka i prstohvat soli. Češnjak protisnite, pa dobro pomiješajte sve sastojke i umak je gotov
Izvrsno će se složiti sa sočnim mesom u burgeru, upotpunit će svaki sendvič, a tacosi i tortilje bit će daleko ukusniji dodate li im tek žličicu ovog sjajnog bijelog umaka.
Naravno, kombinaciji ovih nekoliko sastojaka možete dodati i žlicu vrhnja, svježe sezonsko bilje ili pak pola žličice senfa, pa ga učiniti još malo bogatijim.