Kolumne 23. siječnja 2021.

Guštaj uz tacos s kozicama i coleslaw salatom

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kolumnist Tomislav Grbus pripremio je bogate tacos s kozicama. Evo i recepta...

Recept je preuzet s web stranice Valentina's Corner i na njemu sam napravio minimalne izmjene. Budući da se radi o tacosima, koriste se male tortilje do 20-ak centimetara koje stanu u šaku, a tortilja se nakon punjena samo presavine.

Recept nije originalno meksičko jelo već je inspiriran meksičkom kuhinjom, a možda bi se čak moglo reći i da podsjeća pomalo na Tex-Mex kuhinju zbog kupus salate sa slaw umakom (coleslaw) i zbog feta sira. U slaw umak originalno ide jedan režanj češnjaka, ali ako ne voliš intenzivan okus češnjaka, možeš smanjiti na pola režnja. Dobar tek!

 | Author: Tomislav Grbus Tomislav Grbus

Tacos mješavina začina:

  • 1 žličica čilija u prahu
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica kumina
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 1/2 žličice origana

Kozice:

  • 750 g očišćenih kozica
  • 1-2 žlice ulja
  • 1 žlica maslaca
  • Tacos mješavina začina

Slaw umak:

  • 1/4 šalice majoneze
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 4 žličice sušenog korijandera
  • 2 žlice soka limete
  • 1 režanj češnjaka

Kupus:

  • 3 šalice naribanog crvenog kupusa
  • Slaw umak

Mješavina s feta sirom:

  • 1 avokado
  • 1-2 rajčice
  • 150 g feta sira
  • 2 žlice soka limete

Tortilje:

  • 8-10 komada malih tortilja

 

Možda vas zanima... Losos u lisnatom tijestu s narančom i čilijem Kolumne

 

Priprema:

  1. Napraviti taco mješavinu začina.
  2. Pripremiti slaw umak. Fino naribati kupus i umiješati u njega dio slaw umaka. Nije potrebno previše.
  3. Na kockice narezati avokado, rajčicu i feta sir. Dodati dvije žlice soka od limete i sve pažljivo promiješati.
  4. Kozice posipati taco mješavinom začina. U tavu dodati ulje i sporo otopiti žlicu maslaca. Pojačati vatru na srednje jaku, dodati kozice i peći ih dok se ne smanje i ne dobiju boju -  par minuta s jedne i druge strane.
  5. Ugrijati tortilje. U tortilju staviti kupus sa slaw umakom, zatim kozice i na kraju mješavinu avokada, rajčice i feta sira. Po želji dodati slaw umak. Presavinuti tortilju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.