Recept je preuzet s web stranice Valentina's Corner i na njemu sam napravio minimalne izmjene. Budući da se radi o tacosima, koriste se male tortilje do 20-ak centimetara koje stanu u šaku, a tortilja se nakon punjena samo presavine.
Recept nije originalno meksičko jelo već je inspiriran meksičkom kuhinjom, a možda bi se čak moglo reći i da podsjeća pomalo na Tex-Mex kuhinju zbog kupus salate sa slaw umakom (coleslaw) i zbog feta sira. U slaw umak originalno ide jedan režanj češnjaka, ali ako ne voliš intenzivan okus češnjaka, možeš smanjiti na pola režnja. Dobar tek!
Tacos mješavina začina:
- 1 žličica čilija u prahu
- 1 žličica mljevene paprike
- 1 žličica luka u prahu
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica kumina
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 1/2 žličice origana
Kozice:
- 750 g očišćenih kozica
- 1-2 žlice ulja
- 1 žlica maslaca
- Tacos mješavina začina
Slaw umak:
- 1/4 šalice majoneze
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 4 žličice sušenog korijandera
- 2 žlice soka limete
- 1 režanj češnjaka
Kupus:
- 3 šalice naribanog crvenog kupusa
- Slaw umak
Mješavina s feta sirom:
- 1 avokado
- 1-2 rajčice
- 150 g feta sira
- 2 žlice soka limete
Tortilje:
- 8-10 komada malih tortilja
Priprema:
- Napraviti taco mješavinu začina.
- Pripremiti slaw umak. Fino naribati kupus i umiješati u njega dio slaw umaka. Nije potrebno previše.
- Na kockice narezati avokado, rajčicu i feta sir. Dodati dvije žlice soka od limete i sve pažljivo promiješati.
- Kozice posipati taco mješavinom začina. U tavu dodati ulje i sporo otopiti žlicu maslaca. Pojačati vatru na srednje jaku, dodati kozice i peći ih dok se ne smanje i ne dobiju boju - par minuta s jedne i druge strane.
- Ugrijati tortilje. U tortilju staviti kupus sa slaw umakom, zatim kozice i na kraju mješavinu avokada, rajčice i feta sira. Po želji dodati slaw umak. Presavinuti tortilju.