Špajza 23. listopada 2022.

Evo što možeš napraviti s otvorenim pakiranjem tortilja

Donosimo ti ideje za što sve možeš iskoristiti paket tortilja foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Nerijetko kupimo paket tortilja, iskoristimo polovicu i ne znamo što bismo s ostatkom. Na sreću, postoji niz odličnih recepata za brzinske zalogaje s tortiljama

Bacanje hrane nije opcija pa tako ni kupovnih tortilja. Budući da otvoreni paket ne bi trebao predugo stajati, ne preostaje ništa drugo no iskoristiti ga za pripremu doručka, snacka ili deserta.

U bespuću interneta pronašli smo nebrojivo mnogo opcija, ali probrali smo tri praktične i brze ideje – kako i priliči proljetnom razdoblju. 

 

Možda vas zanima... Predstavljamo taco - kultno meksičko jelo koje obožavamo! Špajza

 

Čips iz kućne radinosti

Postupak pripreme tortilja čipsa ni ne možemo nazvati receptom jer se sastoji od nekoliko izuzetno jednostavnih koraka. Tortilje je potrebno narezati na trokute, premazati ih s obje strane tankim slojem ulja i začiniti po želji. Mi obično biramo kombinaciju dimljene paprike, soli i papra, ali ni malo čilija neće zasmetati. 

Potom ih jednostavno trebaš staviti u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i peći otprilike pet minuta sa svake strane. Bitno je da ih okreneš kako bi se podjednako ispekle i povremeno baciš oko kako ne bi zagorjele. 

 | Author: Shutterstock Tortilja čips; foto: foto: Shutterstock

Slatke i slane rolice

Od preostalih tortilja možeš napraviti i slatke i slane rolice koje će poslužiti kao doručak ili gablec. Ako si sklonija slanom doručku, onda zagrij tortilju na tavici, zapeci slaninu, napravi kremastu kajganu i naribaj malo sira. Dakle, samo te pet minuta dijeli od odličnih rolica u koje možeš ubaciti i sezonsko povrće ili gljive.

Druga je opcija još jednostavnija i praktičnija za jedenje "s nogu". Tortilju samo premaži maslacem od kikirikija ili pak omiljenim namazom od lješnjaka, na to položi bananu i zarolaj. Naravno, uvijek možeš ih napuniti i sezonskim bobicama.

 | Author: Shutterstock Slatki i slani tortilja wraps; foto: foto: Shutterstock Minijaturne pizze

Za pripremu će ti trebati tortilje, malo umaka od rajčice, naribane mozzarelle i začina te standardni kalup za muffine. Izreži tortilje na manje krugove pa ih umetni u kalup za muffine. Trebali bi izgledati poput malih posudica u koje je moguće dodati sve sastojke bez da ispadaju ili cure. 

Sve što ti preostaje jest zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i peći ih između 10 i 15 minuta, sve dok se sir ne rastopi, a tortilja ne poprimi lijepu zlatnu boju. 

Isprobaj još nekoliko recepata:

 

Tortilja Možda vas zanima... Tortilje od ostataka piletine, avokada i špinata Recepti Možda vas zanima... Tortilje s tunom gotove su za manje od pola sata Recepti Enchilade Možda vas zanima... Slasne enchilade s piletinom, sirom i povrćem Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.