Recepti 15. rujna 2021.

Tortilje od ostataka piletine, avokada i špinata

SHUTTERSTOCK Tortilje s ostacima piletine, avaokadom i špinatom
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzinski ručak u koji ćeš se zaljubiti na prvi zalogaj - wrap s piletinom, avokadom i špinatom

Tortilje su zdrav i hranjiv obrok, veoma jednostavan za pripremu. Iako potječu iz meksičke kuhinje, prilikom izbora namirnica slobodno biraj one koje su ti dostupne i koje obično koristiš u pripremi omiljenih jela. Odličan su način da iskoristiš ostatke piletine ili nekog drugog mesa od prethodnog dana.

Tortilje su idealna opcija za brzinski ručak ili međuobrok koji možeš ponijeti i na posao! Ukusne su na sve načine, stoga sastojke kombiniraj po svojim željama, a mi ti danas predlažemo kombinaciju avokada, špinata i piletine.

 

Možda vas zanima... Ništa nije brže i ukusnije od pizze s tortiljom Recepti

 

Sastojci:

  • 1/2 zrelog avokada
  • 1 žličica limunovog soka
  • Sol i papar
  • 2 tortilje
  • 100 g narezanih pečenih pilećih prsa
  • 4 kriške rajčice
  • 250 g blanširanog špinata

Priprema:

  1. U posudu stavi avokado, limunov sok i sol i papar te sve sastojke zgnječi vilicom dok ne dobiješ glatku smjesu.
  2. Tortilje stavi na radnu plohu te svaku premaži namazom od avokada. Potom posloži piletinu, rajčice i špinat pa dodatno začini po želji.
  3. Zamotaj ih i prepolovi te serviraj. Ukoliko ih planiraš ponijeti sa sobom, dobro ih zamotaj u plastičnu foliju kako bi ostale svježe i ukusne.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Neodoljivo: Brzinski složenac od piletine i krumpira Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.