gastro postao
Brzinski ručak u koji ćeš se zaljubiti na prvi zalogaj - wrap s piletinom, avokadom i špinatom
Tortilje su zdrav i hranjiv obrok, veoma jednostavan za pripremu. Iako potječu iz meksičke kuhinje, prilikom izbora namirnica slobodno biraj one koje su ti dostupne i koje obično koristiš u pripremi omiljenih jela. Odličan su način da iskoristiš ostatke piletine ili nekog drugog mesa od prethodnog dana.
Tortilje su idealna opcija za brzinski ručak ili međuobrok koji možeš ponijeti i na posao! Ukusne su na sve načine, stoga sastojke kombiniraj po svojim željama, a mi ti danas predlažemo kombinaciju avokada, špinata i piletine.
Tortilje od ostataka piletine, avokada i špinata
Sastojci:
- 1/2 zrelog avokada
- 1 žličica limunovog soka
- sol i papar
- 2 tortilje
- 100 g narezanih pečenih pilećih prsa
- 4 kriške rajčice
- 250 g blanširanog špinata
Priprema:
- U posudu stavi avokado, limunov sok i sol i papar te sve sastojke zgnječi vilicom dok ne dobiješ glatku smjesu.
- Tortilje stavi na radnu plohu te svaku premaži namazom od avokada. Potom posloži piletinu, rajčice i špinat pa dodatno začini po želji.
- Zamotaj ih i prepolovi te serviraj. Ukoliko ih planiraš ponijeti sa sobom, dobro ih zamotaj u plastičnu foliju kako bi ostale svježe i ukusne.