gastro postao
Sve što ti treba za ovaj recept su tortilje, malo sira, umak od rajčice i tava
Dok u hladnjaku imaš tortilje i malo sira nećeš biti gladan. Tortilja pizze su najjednostavnije jelo koje možeš napraviti. Sve što trebaš je zagrijati tortilju, namazati je umakom od rajčice, pobacati šunku, povrće, ubaciti u pećnicu na par minuta i to je to.
Kao i kod svih pizza, i tu se možeš poigrati s namirnicama. Umak od rajčice možeš zamijeniti bbq umakom te dodati sitno nasjeckanu pečenu piletinu i cheddar.
Sastojci:
- Maslinovo ulje
- 2 tortilje
- 4 žlice umaka od rajčice
- 1/4 šalice mozzarelle
- Nadjev po želji (sir, šunka, tanko narezano svježe povrće)
- Svježi bosiljak
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 220 stupnjeva.
- Nauljiti tavu (koja može i u pećnicu) i zagrijati je na srednje jakoj vatri.
- Kad se zagrije, staviti jednu tortilju na tavu i peći je otprilike minutu. Okrenuti tortilju na drugu stranu i dok se zagrijava premazati umak od rajčice sve do ruba tortilje.
- Maknuti tavu s vatre i po tortilji rasporediti mozzarellu i ostale sastojke (šunka, svježe povrće...).
- Tavu ubaciti u pećnicu i peći dvije do četiri minute ili dok rubovi tortilje ne postanu zlatno-smeđi.
- Izvaditi iz pećnice i staviti na štednjak i kuhati još par minuta dok dno tortilje ne porumeni.
- Pizzu prebaciti na tanjur, pustiti da se malo ohladi i posuti svježim bosiljkom ili drugim svježim začinima po želji.
- Postupak ponoviti i s drugom tortiljom.
Dobar tek!