Ako obožavaš kruh i sve vezano za kruh, sigurni smo da će te ovi kruščići oduševiti. Odlični su za sendviče, za doručak ili večeru s maslacem, za bruschette, kao pecivo za burgere. Stoga, ako ti je ponestalo kruha, a nemaš volje hodati po trgovinama, pripremi ove jednostavne i savršeno ukusne domaće kruščiće.
Kruščići od kefira
Sastojci:
- 200 g kefira (ili tekući jogurt)
- 1 jaje
- Pola žličice soli
- Prstohvat šećera
- 230 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
Postupak:
- Upali pećnicu na 200 stupnjeva, a pleh obloži papirom za pečenje.
- Kefir, jaja, šećer i sol dobro promiješaj. Dodaj prosijano brašno s praškom za pecivo. Kuhačom dobro izmiješaj da se sjedini. Tijesto će biti dosta 'rijetko', ali tako i treba biti.
- Na tanjur ili pladanj dodaj još malo brašna. Ruke dobro namoči vodom i otkidaj komade tijesta. Tijesto je jaaako ljepljivo, pa obavezno namoči ruke kako bi to išlo lako i glatko.
- Svaki komad tijesta uvaljaj u brašno i slaži na pleh obložen papirom za pečenje.
- Od ove smjese dobit ćeš 5-6 komada.
- Peci oko 30 minuta.
Isprobaj i sljedeće recepte: