Recepti Desert 09. svibnja 2025.

Panna cotta od grčkog jogurta i maslinovog ulja

Desert
5 MIN
5 MIN
8
SREDNJE
pannacotta
Pannacotta od grčkog jogurta
foto: Playful Cooking/Pinterest
Panna cotta priprema se jednostavno i brzo, a jako je lagana i osvježavajuća te idealan desert za kraj važne večere. Imamo super recept za panna cottu s grčkim jogurtom i maslinovim uljem

Panna cotta relativno se lagano i brzo priprema, ali je treba dobro rashladiti pa zahtijeva i malo strpljenja nakon što je pripremiš. Predlažemo da je pripremiš barem tri sata prije posluživanja u hladnjaku i daš joj vremena da se stisne. U suprotnom će teško zadržati oblik nakon što je iskreneš iz kalupa i neće izgledati uredno ni osobito primamljivo.

Panna cotta je vrlo lagan desert, a s dodatkom grčkog jogurta je i izuzetno osvježavajuća, posebno kad je poslužiš sa svježim sezonskim voćem. Uživaj!

pannacotta | Author: Playful Cooking/Pinterest Panna cotta s malinama i medom foto: Playful Cooking/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Panna cotta s grčkim jogurtom
5 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Slatko vrhnje 350 ml
  • Voda 60 ml
  • Želatina u prahu 7 g
  • Mahuna vanilije 1 kom
  • Šećer 100 g
  • Maslinovo ulje 80 ml
  • Grčki jogurt 500 ml
Postupak
  1. Želatinu prelij sa 60 ml hladne vode i pusti da odstoji 5 minuta.


  2. Vaniliju razreži po dužini, očisti sjemenke i sačuvaj mahunu.


  3. U maloj posudu zagrij vrhnje te sjemenke i mahunu do vrenja pa kuhaj još 2-3 minute na laganoj vatri. Makni s vatre i umiješaj želatinu.


  4. Izmiksaj šećer s maslinovim uljem pa ulij grčki jogurt, a potom postepeno i pripremljenu kremu od vanilije.


  5. Prelij u 8 posudica pa prebaci u hladnjak na najmanje 3 sata.


Isprobaj i ove verzije panna cotte:

Možda vas zanima... Slatki izazov: Medena panna cotta Recepti Možda vas zanima... Panna cotta za najveće obožavatelje čokolade Recepti Panna cotta s pjenom od karamela Možda vas zanima... Kao iz Starbucksa - panna cotta s pjenom od karamela Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:36 17. Svibanj 2022.

    Pannu cotu obozavam