gastro postao
Priprema čokoladne panna cotte je vrlo jednostavna pa te ne treba zabrinjavati mogući nedostatak slastičarskog iskustva.
Predlažemo da je pripremiš dan ranije kako bi se u potpunosti stisnula. Izokreni je na tanjur ili serviraj u čašama, a svakako ukomponiraj i svježe voće, komadiće čokolade, kakao, mrvice, tučeno vrhnje ili neki drugi dodatak koji ti je pri ruci.
Sastojci:
- 180 ml slatkog vrhnja
- 70 g tamne čokolade
- 1 žličica želatine u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žlica vode
Priprema:
- Namasti dvije male posudice (poput onih za souffle).
- Zagrij vrhnje i prelij njime natrganu čokoladu. Pričekaj minutu dvije, a potom miješaj sve dok se čokolada u potpunosti ne otopi.
- Žlicu vode zagrij do vrenja u maloj posudici pa dodaj žličicu želatine i promiješaj. Pričekaj da se malo ohladi.
- Pomiješaj čokoladu sa želatinom i dodaj ekstrakt vanilije.
- Izlij u pripremljene posudice, prekrij plastičnom folijom i stavi u hladnjak na najmanje četiri sata.
- Prije serviranja uroni dno posudice u toplu vodu, a zatim izokreni panna cottu na tanjure.
Uživaj!