Kolumne 29. svibnja 2018.

Panna Cotta tart - slastica koja rashlađuje i zaslađuje

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Ima dana kad se u braku mora napraviti kompromis, a ovaj tart nazvala bi upravo savršenim kompromisom!

Ja sam se to jutro probudila sa željom za jednom finim, mirisnim tartom od sira, višanja ili jabuka. Suprug je opet htio nešto kremasto kao tiramisu u čaši ili panna cottu. Za mir u kući napravila ovaj desert i stvarno je bio odličan.

 

Možda vas zanima... Ultimativno osvježenje: Semifreddo od limete Kolumne

 

Već nekoliko prijatelja je probalo ovaj recept i svi ostanu oduševljeni, rashlađeni i što je najvažnije - zaslađeni. Zašto ne biste i vi?

Još genijalnih recepata naše nove kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Eclairs - francuski zalogaji čistog savršenstva Kolumne Možda vas zanima... Palačinke od piva - slastica koju želite isprobati Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

 

Za podlogu će vam trebati:

  • 2 kutije Oreo keksa (2x176g)
  • 80 grama maslaca

Za panna cottu će vam trebati:

  • 3 lista želatine
  • 250 ml mlijeka
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 25 g šećera
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • Krema Oreo keksa

Postupak pripreme:

  1. Keks odvojiti od kreme i samljeti u multipraktiku ili staviti u vrećicu i udarit čekićem za mesom ili oklagijom dok se ne izmrvi.
  2. Maslac otopiti i dodati mrvicama keksa i dobro sjediniti.
  3. Staviti u kalup za pite ili torte. Posudu sa smjesom staviti u zamrzivač dok pripremate kremu.
  4. Namakati želatinu u hladnoj vodi dok ne omekša.
  5. Mlijeko, vrhnje, bijeli dio Oreo keksa i šećere staviti u posudu i zagrijati dok ne proključa.
  6. Maknuti s vatre i dodati želatinu.
  7. Miješati dok se želatina ne otopi.
  8. Smjesu istresti na podlogu od keksa i staviti u hladnjak na 2-3 sata ili preko noći.
  9. Tart možete prekriti voćem, keksom, čokoladom, karamelom... Ili jednostavno sve skupa nabacate (da se ne opterećujete izborima) i uživate!

Dobar tek!
 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.