Ja sam se to jutro probudila sa željom za jednom finim, mirisnim tartom od sira, višanja ili jabuka. Suprug je opet htio nešto kremasto kao tiramisu u čaši ili panna cottu. Za mir u kući napravila ovaj desert i stvarno je bio odličan.
Već nekoliko prijatelja je probalo ovaj recept i svi ostanu oduševljeni, rashlađeni i što je najvažnije - zaslađeni. Zašto ne biste i vi?
Još genijalnih recepata naše nove kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Za podlogu će vam trebati:
- 2 kutije Oreo keksa (2x176g)
- 80 grama maslaca
Za panna cottu će vam trebati:
- 3 lista želatine
- 250 ml mlijeka
- 250 ml vrhnja za šlag
- 25 g šećera
- 1 bourbon vanilin šećer
- Krema Oreo keksa
Postupak pripreme:
- Keks odvojiti od kreme i samljeti u multipraktiku ili staviti u vrećicu i udarit čekićem za mesom ili oklagijom dok se ne izmrvi.
- Maslac otopiti i dodati mrvicama keksa i dobro sjediniti.
- Staviti u kalup za pite ili torte. Posudu sa smjesom staviti u zamrzivač dok pripremate kremu.
- Namakati želatinu u hladnoj vodi dok ne omekša.
- Mlijeko, vrhnje, bijeli dio Oreo keksa i šećere staviti u posudu i zagrijati dok ne proključa.
- Maknuti s vatre i dodati želatinu.
- Miješati dok se želatina ne otopi.
- Smjesu istresti na podlogu od keksa i staviti u hladnjak na 2-3 sata ili preko noći.
- Tart možete prekriti voćem, keksom, čokoladom, karamelom... Ili jednostavno sve skupa nabacate (da se ne opterećujete izborima) i uživate!
Dobar tek!