Ovaj savršen talijanski desert jednostavan je za pripremu i zahtijeva svega nekoliko sastojaka.
Panna cotta je desert porijeklom iz Piedmonta. U prijevodu panna cotta znači kuhana krema. Ovaj kremasti desert po strukturi je sličan gustom pudingu, a pravi, puni okus daje mu preljev od karamele. Uživajte polako. Pustite ga da se topi u vašim ustima.
Potrebno vam je:
- 500 ml mlijeka
- 500 ml slatkog vrhnja
- 520 g šećera
- Mahuna vanilije
- 2 listića želatine
Priprema:
1. Uspite u tavu 400 g šećera i malo vode. Pustite da karamelizira. Ulijte karamelu u kalupe, uključujući i unutarnje rubove.
2. U drugoj zdjeli uspite 120 g šećera, mlijeko i slatko vrhnje te mahunu vanilije. Nakon što zakipi, maknite s vatre i dodajte želatinu. Polako miješajte dok se želatina se rastopi.
3. Ulijte smjesu u kalupe i neka se hladi preko noći.
Uživajte!