Recepti 01. siječnja 2018.

Savršenstvo zvano panna cotta s karamelom

Panna cotta s karamelom
Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski naziv za savršenstvo.

Ovaj savršen talijanski desert jednostavan je za pripremu i zahtijeva svega nekoliko sastojaka. 

Panna cotta je desert porijeklom iz Piedmonta. U prijevodu panna cotta znači kuhana krema. Ovaj kremasti desert po strukturi je sličan gustom pudingu, a pravi, puni okus daje mu preljev od karamele. Uživajte polako. Pustite ga da se topi u vašim ustima

 

Možda vas zanima... Desert s karakterom: Irish cream panna cotta Kolumne

 

panna cotta s kruškom Možda vas zanima... Zasladite se: Lagana panna cotta od vanilije None

 

Potrebno vam je:

  • 500 ml mlijeka
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 520 g šećera
  • Mahuna vanilije
  • 2 listića želatine 


Priprema:

1. Uspite u tavu 400 g šećera i malo vode. Pustite da karamelizira. Ulijte karamelu u kalupe, uključujući i unutarnje rubove.

2. U drugoj zdjeli uspite 120 g šećera, mlijeko i slatko vrhnje te mahunu vanilije. Nakon što zakipi, maknite s vatre i dodajte želatinu. Polako miješajte dok se želatina se rastopi.

3. Ulijte smjesu u kalupe i neka se hladi preko noći.

Uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.