13. studenoga 2016.

Zasladite se: Lagana panna cotta od vanilije

panna cotta s kruškom
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasta i ukusna, panna cotta od vanilije univerzalni je desert kojeg vole baš svi.

Pripremite laganu, kremastu panna cottu i kombinirajte je sa sezonskim voćem. To mogu biti slatke kruške ili šljive sa šećerom i cimetom iz pećnice. Odlična ideja je bundeva pirjana sa šećerom, klinčićem i cimetom. Možete pripremiti i kakav fini voćni preljev od smrznutog bobičastog voća koje će se izvrsno složiti s vanilijastim okusima.

Potrebno vam je:

  • 2 šalice slatkog vrhnja
  • 1 mahuna vanilije
  • ½ šalice šećera
  • 1 žlica želatine
  • ½ šalice mlijeka
  • ½ šalice grčkog jogurta
  • Svježe voće

Priprema:

  1. Pomiješajte slatko vrhnje, sjemenke mahune od vanilije i šećer u posudi pa stavite na srednju vatru kako bi se zagrijalo.
  2. Maknite s vatre, dodajte želatinu i miješajte dok se ne poveže.
  3. Na kraju umiješajte grčki jogurt.
  4. Podijelite smjesu u posudice, prekrijte ih plastičnom folijom pa stavite u hladnjak na barem šest sati.
  5. Kada je gotov, umočite posudice do pola u toplu vodu kako bi lakše izvadili desert.
  6. Istresite ga na tanjurić i dodajte voće.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.