gastro postao
Kremasta i ukusna, panna cotta od vanilije univerzalni je desert kojeg vole baš svi.
Pripremite laganu, kremastu panna cottu i kombinirajte je sa sezonskim voćem. To mogu biti slatke kruške ili šljive sa šećerom i cimetom iz pećnice. Odlična ideja je bundeva pirjana sa šećerom, klinčićem i cimetom. Možete pripremiti i kakav fini voćni preljev od smrznutog bobičastog voća koje će se izvrsno složiti s vanilijastim okusima.
Potrebno vam je:
- 2 šalice slatkog vrhnja
- 1 mahuna vanilije
- ½ šalice šećera
- 1 žlica želatine
- ½ šalice mlijeka
- ½ šalice grčkog jogurta
- Svježe voće
Priprema:
- Pomiješajte slatko vrhnje, sjemenke mahune od vanilije i šećer u posudi pa stavite na srednju vatru kako bi se zagrijalo.
- Maknite s vatre, dodajte želatinu i miješajte dok se ne poveže.
- Na kraju umiješajte grčki jogurt.
- Podijelite smjesu u posudice, prekrijte ih plastičnom folijom pa stavite u hladnjak na barem šest sati.
- Kada je gotov, umočite posudice do pola u toplu vodu kako bi lakše izvadili desert.
- Istresite ga na tanjurić i dodajte voće.
Dobar tek!