gastro postao
Pripremite najslađi kremasti desert sa sezonskim voćem.
Divne baršunaste marelice pretvorite u preljev kojim ćete obogatiti kremastu panna cottu i zasladite se najslađim desertom koji možete zamisliti. Hladna i osvježavajuća krema odlično se slaže sa sezonskim marelicama. Vjerujte nam, ovo je desert kakav samo poželjeti možete.
Sastojci:
- 30 dl slatkog vrhnja
- 2 dl punomasnog mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 80 g šećera
- 1 žlica javorovog sirupa
- 4 lista želatine
- 5-6 marelica
- 2 žlice meda
- Sok pola limuna
Priprema:
- U posudu za kuhanje ulijte slatko vrhnje, mlijeko, šećer, vaniliju i javorov sirup.
- Kuhajte do vrenja, pa maknite sa štednjaka.
- Umiješajte želatinu koju ste prethodno namočili i ocijedili.
- Kalupe za puding premažite maslacem i ulijte u njih smjesu sa slatkim vrhnjem.
- Stavite u hladnjak na nekoliko sati, najbolje preko noći.
- Kuhajte oguljene i narezane marelice s medom i šećerom dok sasvim ne omekšaju, pa preljev ohladite.
- Panna cottu prebacite iz kalupa na tanjure za posluživanjte i bogato ih prelijte voćnim umakom.
Dobar tek!