Recepti Desert 03. svibnja 2025.

Imamo recepte za najfinije slastice s kokosom!

Desert
15 MIN
30 MIN
10
JEDNOSTAVNO
deserti od kokosa
Omiljeni deserti od kokosa
foto: Laura Roman; Shutterstock; Guliver/Shutterstock; Nešto slatko by Katarina
Fine slastice s kokosom oduševit će sve ljubitelje kokosa, kao i one koji će to tek postati! Imamo popis od 5 najboljih recepata s kokosom!

Kokos je mnogima omiljena namirnica u kolačima! Sočni, jednostavni i fini kolači s kokosom idealni su za uživanje u proljetnim danima. Kokos rolada, čoko-kokos prutići, omiljeni čupavci, sočni kokos kolač ili osvježavajuće kocke od kokosa i čokolade...

Jedno je sigurno, ljubitelje kokosa ne trebamo posebno uvjeravati da se ove slastice isplati isprobati. Uživaj!

 | Author: Laura Roman Kokos kocke foto: Laura Roman

Osvježavajuće kocke od čokolade i kokosa

Razveseli se kremastim i finim hladnim kockama od kokosa i čokolade. Vrlo su jednostavne za pripremu, ne sadrže gluten i odličan su izbor kada želite fino gastro osvježenje. Recept ti donosi Laura Roman s bloga La Vie Shobaine

Kolač, čokolada, kokos Možda vas zanima... Genijalne osvježavajuće kocke od čokolade i kokosa Recepti

 | Author: Shutterstock Jednostavan kolač s kokosom foto: Shutterstock

Jednostavan kolač s kokosom

Počasti se ovim sočnim i jednostavnim biskvitom s kokosom. Priprema će ti oduzeti 10-ak minuta, a potom samo trebaš strpljivo pričekati da se ispeče i ohladi. Što se tiče dekoracije, uvijek ga možeš preliti šećernom glazurom ili ga jednostavno posuti listićima kokosa. U slast!

Možda vas zanima... Jednostavan kolač s kokosom - za baš svaku priliku Recepti

 | Author: Guliver/Shutterstock Čupavci punjeni džemom od jagoda foto: Guliver/Shutterstock

Lamingtons - genijalni australski čupavci s džemom od jagode

Ako obožavaš čupavce, vrijeme je da isprobaš i lamingtons, australske čupavce s džemom od jagoda. Sočni su, mekani i jako ukusni, a džem od jagoda im da je posebnu aromu i svježinu. Uživaj!

Lamingtons Možda vas zanima... Lamingtons - odlični čupavci punjeni džemom od jagode Špajza

 | Author: SHUTTERSTOCK Prutići od kokosa i čokolade foto: SHUTTERSTOCK

Kokos prutići od samo pet sastojaka

Ovo je idealan recept za ljubitelje popularnih Bounty čokoladica! Priprema ovih slasnih prutića oduzet će ti 15-ak minuta, ali ćeš morati malo pričekati kako bi hladnjak odradio svoj dio posla. U svakom slučaju, od pripreme osnovne smjese od kokosa do guštanja u domaćim Bounty čokoladicama neće proći više od dva sata. 

Možda vas zanima... Slavni kokos prutići od samo pet sastojaka Recepti

 | Author: Nešto slatko by Katarina Rolada od kokosa i čokolade foto: Nešto slatko by Katarina

Brzinska rolada s kokosom i čokoladom

Što kažeš na brzu roladu nadjevenu kombinacijom mascarponea i Linolade s kokosom po receptu s bloga Nešto slatko by Katarina. Za pripremu ove brze i jednostavne rolade s kokosom trebat će ti otprilike sat vremena, stoga nema mjesta isprikama....

Moraš je pripremiti i isprobati! 

Ne gasi ekran dok kuham

Rolada od kokosa i Linolade
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
10
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Jaje 4 kom
  • Tamna čokolada 200 g
  • Maslac 200 g
  • Šećer 130 g
  • Glatko brašno 130 g
  • Prašak za pecivo 1 kom
  • Linolada kokos 250 g
  • Mascarpone 3 žlica
  • Kokosovo brašno
Postupak
  1. Maslac i čokoladu stavi na laganu vatru i, uz stalno miješanje, otopi.


  2. Jaja izmiksaj sa šećerom dok se šećer ne otopi. Jajima dodaj brašno i prašak za pecivo pa promiješaj. Na kraju dodaj i otopljenu čokoladu s maslacem i sve sjedni.


  3. Biskvit stavi peći u pleh veličine 35 x 25 cm na otprilike pola sata (napravi test čačkalicom). Nemoj presušiti biskvit!


  4. Pečeni biskvit ostavi 10-ak minuta da se ohladi, a nakon toga ga izvadi i stavi u zdjelu. Biskvit "zgnječi" rukama ili kuhačom kako bih dobila kuglu nalik sirovom tijestu. Ako biskvit ne možeš lijepo oblikovati, dodaj mu malo mlijeka.


  5. Kuglu biskvita stavi između dva masna papira ili prozirne folije i razvaljaj na veličinu 35x35 cm. Na razvaljani biskvit stavi 250 g Linolade kokos i mascarponea, prethodno zajedno izmiješanih.

    Biskvit zarolaj u roladu (pomoću papira ili prozirne folije) i stavi u hladnjak na najmanje pola sata.


  6. Nakon hlađenja roladu uvaljaj u kokos, reži na željenu debljinu i posluži.


Rolada od kokosa i Linolade Možda vas zanima... Brzinsko izdanje rolade s kokosom i čokoladom Recepti