Što kažeš na brzu roladu nadjevenu kombinacijom mascarponea i Linolade s kokosom?
Za pripremu ove brze i jednostavne rolade s kokosom trebat će ti otprilike sat vremena, stoga nema mjesta isprikama... Moraš je pripremiti i isprobati!
Imaj na umu da bi bilo dobro da prije rezanja odstoji barem pola sata u hladnjaku.
Rolada od kokosa i Linolade
foto: Nešto slatko by Katarina
Rolada od kokosa i Linolade
Sastojci
-
Jaje
4
kom
-
Tamna čokolada
200
g
-
Maslac
200
g
-
Šećer
130
g
-
Glatko brašno
130
g
-
Prašak za pecivo
1
kom
-
Linolada kokos
250
g
-
Mascarpone
3
žlica
-
Kokosovo brašno
Postupak
-
Maslac i čokoladu stavi na laganu vatru i, uz stalno miješanje, otopi.
-
Jaja izmiksaj sa šećerom dok se šećer ne otopi. Jajima dodaj brašno i prašak za pecivo pa promiješaj. Na kraju dodaj i otopljenu čokoladu s maslacem i sve sjedni.
-
Biskvit stavi peći u pleh veličine 35 x 25 cm na otprilike pola sata (napravi test čačkalicom). Nemoj presušiti biskvit!
-
Pečeni biskvit ostavi 10-ak minuta da se ohladi, a nakon toga ga izvadi i stavi u zdjelu. Biskvit "zgnječi" rukama ili kuhačom kako bih dobila kuglu nalik sirovom tijestu. Ako biskvit ne možeš lijepo oblikovati, dodaj mu malo mlijeka.
-
Kuglu biskvita stavi između dva masna papira ili prozirne folije i razvaljaj na veličinu 35x35 cm. Na razvaljani biskvit stavi 250 g Linolade kokos i mascarponea, prethodno zajedno izmiješanih.
Biskvit zarolaj u roladu (pomoću papira ili prozirne folije) i stavi u hladnjak na najmanje pola sata.
-
Nakon hlađenja roladu uvaljaj u kokos, reži na željenu debljinu i posluži.
Druge recepte potraži na Instagram profilu Nešto slatko by Katarina.