Brzinski tart s bademima i jabukama

Irena Gavran
Naša blogerica Irena Gavran pripremila je još jedan recept s jabukama.
Vidi originalni članak

Jabuke na pasti od badema na finom hrskavim lisnatom savršena su kombinacija. Srećom, priprema je kratka i jednostavna pa u njemu možeš uživati kad god poželiš!

 

Pregacha predstavlja... Brzi i odlični keksi s Oreo mrvicama

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

Sastojci:

  • 1 svježe lisnato, već razvaljano
  • Žumanjak za premaz
  • 100 g mljevenih badema
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 bjelanjak
  • Pola ove tubice ekstrakta badema
  • Prstohvat soli
  • 3 srednje jabuke
  • 2 žličice meda
  • 2 žličice vanilin šećer
  • 1 žličica cimeta

 

Pregacha predstavlja... Jednostavan i ukusan desert s kruškama


Priprema: 

  1. Lisnato tijesto odmotajte i presavijte rubove cca 1 cm. U blenderu ili multipraktiku sjedinite sve sastojke za pastu od badema. Pastu strpljivo i lagano razmažite po tijestu.
  2. Jabuke ogulite, očistite i narežite na tanke šnitice, pa poslažite po pasti. Pospite ravnomjerno s medom i vanilin šećerom te pospite cimetom. Rubove tijesta namažite žumanjkom i po želji pospite listićima badema.
  3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, dok rubovi ne dobiju smeđe - zlatnu boju.
Posjeti Gastro.hr