Kolumne 24. studenoga 2019.

Brzinski tart s bademima i jabukama

foto: Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša blogerica Irena Gavran pripremila je još jedan recept s jabukama.

Jabuke na pasti od badema na finom hrskavim lisnatom savršena su kombinacija. Srećom, priprema je kratka i jednostavna pa u njemu možeš uživati kad god poželiš!

 

Možda vas zanima... Brzi i odlični keksi s Oreo mrvicama Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Sastojci:

  • 1 svježe lisnato, već razvaljano
  • Žumanjak za premaz
  • 100 g mljevenih badema
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 bjelanjak
  • Pola ove tubice ekstrakta badema
  • Prstohvat soli
  • 3 srednje jabuke
  • 2 žličice meda
  • 2 žličice vanilin šećer
  • 1 žličica cimeta

 

Možda vas zanima... Jednostavan i ukusan desert s kruškama Kolumne


Priprema: 

  1. Lisnato tijesto odmotajte i presavijte rubove cca 1 cm. U blenderu ili multipraktiku sjedinite sve sastojke za pastu od badema. Pastu strpljivo i lagano razmažite po tijestu.
  2. Jabuke ogulite, očistite i narežite na tanke šnitice, pa poslažite po pasti. Pospite ravnomjerno s medom i vanilin šećerom te pospite cimetom. Rubove tijesta namažite žumanjkom i po želji pospite listićima badema.
  3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, dok rubovi ne dobiju smeđe - zlatnu boju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.