Jabuke na pasti od badema na finom hrskavim lisnatom savršena su kombinacija. Srećom, priprema je kratka i jednostavna pa u njemu možeš uživati kad god poželiš!
Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.
Sastojci:
- 1 svježe lisnato, već razvaljano
- Žumanjak za premaz
- 100 g mljevenih badema
- 60 g šećera u prahu
- 1 bjelanjak
- Pola ove tubice ekstrakta badema
- Prstohvat soli
- 3 srednje jabuke
- 2 žličice meda
- 2 žličice vanilin šećer
- 1 žličica cimeta
Priprema:
- Lisnato tijesto odmotajte i presavijte rubove cca 1 cm. U blenderu ili multipraktiku sjedinite sve sastojke za pastu od badema. Pastu strpljivo i lagano razmažite po tijestu.
- Jabuke ogulite, očistite i narežite na tanke šnitice, pa poslažite po pasti. Pospite ravnomjerno s medom i vanilin šećerom te pospite cimetom. Rubove tijesta namažite žumanjkom i po želji pospite listićima badema.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, dok rubovi ne dobiju smeđe - zlatnu boju.