Kolumne 2771 prikaza 02. studenoga 2019.

Super jednostavni desert s kruškama

Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Blogerica Pregacha pripremila je još jedan odličan recept...

Iskreno, ne znam jel ovo biskvit, palačinka, zapečena kremica ali godi fino uz kruške.

 

Možda vas zanima... Čoko torta s kruškama, makom i lješnjacima sve je što vam ove jeseni treba Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

Sastojci:

  • 55 g otopljenog maslaca
  • 3 jaja
  • 180 ml mlijeka
  • Prstohvat soli
  • 65 g šećera
  • 40 g brašna
  • 2 vanilin šećera
  • 4 kruške
  • Šećer u prahu za posuti

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 

Možda vas zanima... Jastučići od lisnatog tijesta punjeni ajvarom i sirom Kolumne

 

Priprema:

  1. Pećnicu upalite na 175 stupnjeva.
  2. Kalup (kalup za tart, tortu, četvrtasti - svejedno je) u kojem ćete peći namastite (moj je ovaj za tart 26cm). Kruške ogulite, očistite i narežite na komadiće pa poslažite po kalupu.
  3. Ostale sastojke stavite u blenderu ili multipraktik i izblendajte minutu, dvije. Smjesu prelijte preko krušaka i pecite 40-45 min.
  4. Kad je gotova pustite da se ohladi malo, pospite šećerom u prahu.
  5. Uzmite pribor za jelo i navalite.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.