gastro postao
Fantastična kombinacija krušaka i čokolade osvojit će te na prvi griz
Kada se zaželiš slatkog, a jednostavno ti se ne da provoditi puno vremena u kuhinji, onda je ova poslastica stvorena za tebe. Kruške i čokolada u kombinaciji s cimetom i đumbirom, zaslužne su za najmirisniji i najsočniji jesenski kolač. Možeš ga napraviti u obliku torte ili ispeći u kalupu za kruh, ovisno o tvojim željama i preferencijama.
U nastavku pronađi recept za ovu odličnu poslasticu s kruškama u kojoj će uživati cijela obitelj!
Sastojci za tijesto:
- 200 g maslaca
- 200 g čokolade
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1 prstohvat soli
- 2 kruške
- 1 žličice cimeta
- 1/2 čajne žličice đumbira
- maslac, za premazati kalup za kruh
- kakao prah, za kalup za kruh
Za posip (crumble):
- 40 g šećera
- 40 g brašna
- 40 g lješnjaka, zdrobljenih
- 40 g maslaca, sobne temperature
Priprema:
- U zdjeli na pari otopi maslac i čokoladu. Miješaj kako smjesa ne bi zagorjela.
- U drugu posudu dodaj jaja i šećer, miksaj velikom brzinom, dvije do tri minute, dok ne postane pjenasto.
- Prebaci smjesu otopljene čokolade i maslaca u posudu, dodaj brašno, ekstrakt vanilije i sol. Miksaj nekoliko sekundi.
- Potom sve dobro pomiješaj silikonskom lopaticom te dobro ostruži i stranice posude.
- Smjesu prebaci u kalup za kruh veličine 10x35 cm koji si prethodno premazala maslacem i posula kakaom u prahu i ostavi sa strane.
- Kruške oguli, očisti od jezgre, a zatim ih nareži na male komadiće. Stavi ih u zdjelu i dodaj cimet i đumbir. Pripremljene kruške stavi povrh tijesta. Ostavi sa strane.
- U međuvremenu pripremi crumble. Zagrij pećnicu na 180°C.
- U zdjelu dodaj šećer, brašno, mljevene lješnjake, maslac i dobro izmiješaj žlicom dok se sastojci ne homogeniziraju.
- Crumble rukama rasporedi po kruškama i peci kolač oko 60 minuta.
- Ostavi da se ohladi i posluži.
Uživaj!
Isprobaj i sljedeće slastice s kruškama: