Recepti 13. studenoga 2021.

Imamo recept za najsočniji čokoladni kolač s kruškama

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Fantastična kombinacija krušaka i čokolade osvojit će te na prvi griz

Kada se zaželiš slatkog, a jednostavno ti se ne da provoditi puno vremena u kuhinji, onda je ova poslastica stvorena za tebe. Kruške i čokolada u kombinaciji s cimetom i đumbirom, zaslužne su za najmirisniji i najsočniji jesenski kolač. Možeš ga napraviti u obliku torte ili ispeći u kalupu za kruh, ovisno o tvojim željama i preferencijama. 

U nastavku pronađi recept za ovu odličnu poslasticu s kruškama u kojoj će uživati cijela obitelj! 

 

Možda vas zanima... Voće "tone" na dno kolača? Evo kako tomu doskočiti... Špajza

 

Sastojci za tijesto: 

  • 200 g maslaca
  • 200 g čokolade
  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 100 g  brašna
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 1 prstohvat soli
  • 2 kruške
  • 1 žličice cimeta
  • 1/2 čajne žličice đumbira
  • maslac, za premazati kalup za kruh
  • kakao prah, za kalup za kruh

Za posip (crumble): 

  • 40 g šećera
  • 40 g brašna
  • 40 g lješnjaka, zdrobljenih
  • 40 g maslaca, sobne temperature

Priprema:

  1. U zdjeli na pari otopi maslac i čokoladu. Miješaj kako smjesa ne bi zagorjela.
  2. U drugu posudu dodaj jaja i šećer, miksaj velikom brzinom, dvije do tri minute, dok ne postane pjenasto.
  3. Prebaci smjesu otopljene čokolade i maslaca u posudu, dodaj brašno, ekstrakt vanilije i sol. Miksaj nekoliko sekundi.
  4. Potom sve dobro pomiješaj silikonskom lopaticom te dobro ostruži i stranice posude.
  5. Smjesu prebaci u kalup za kruh veličine 10x35 cm koji si prethodno premazala maslacem i posula kakaom u prahu i ostavi sa strane.
  6. Kruške oguli, očisti od jezgre, a zatim ih nareži na male komadiće. Stavi ih u zdjelu i dodaj cimet i đumbir. Pripremljene kruške stavi povrh tijesta. Ostavi sa strane.
  7. U međuvremenu pripremi crumble. Zagrij pećnicu na 180°C.
  8. U zdjelu dodaj šećer, brašno, mljevene lješnjake, maslac i dobro izmiješaj žlicom dok se sastojci ne homogeniziraju.
  9. Crumble rukama rasporedi po kruškama i peci kolač oko 60 minuta.
  10. Ostavi da se ohladi i posluži.

Uživaj!

Isprobaj i sljedeće slastice s kruškama: 

 

Možda vas zanima... Zamiriši dom brzim kolačem s kruškama i bademima Kolumne Možda vas zanima... Isprobaj sezonski mrvičasti kolač s kruškama Recepti Možda vas zanima... Znaš li napraviti poširane kruške? Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:42 28. Studeni 2021.

    predivan kolac