Čokoladna torta s genijalnom dekoracijom!

Jannette Razum
Razmišljate o uskrsnom desertu? S čokoladnom tortom ne možete nikada pogriješiti, osobito ako ju ukrasite s primamljivim čokoladnim pisanicama i zečićima!
Vidi originalni članak

Ova torta prava je čokoladna bomba koja će vas oduševiti svakim novim zalogajem! Ako još niste isprobali ovaj klasik među čokoladnim tortama, krajnje je vrijeme!

Nezamislivo dobra! Oduševite se: Čokoladna torta s kremom od crnog vina

Tortu poslužite samostalno ili s malo tučenog vrhnja za šlag i pokojom jagodicom! U slast!

SASTOJCI

Kakao biskvit
• 4 jaja
• 100 g šećera
• 1 vanilin šećer
• 100 ml ulja
• 70 g oštrog brašna
• 30 g kakaa u prahu
• ½ praška za pecivo



Čokoladna krema
• 500 ml vrhnja za šlag
• 300 g čokolade za kuhanje
• 200 g mliječne čokolade

Torta Caprese: Čokoladna torta bez brašna za prste polizati

PRIPREMA

  1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i prosijanim kakaom pa ostavite sa strane.
  2. Bjelanjcima dodajte sol pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg.
  3. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte ulje. Naizmjenično dodajte malo suhih sastojaka, malo bjelanjaka i nježno miješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. Masnim papirom obložite dno kalupa za pečenje (26 cm) pa izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu. Biskvit pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
  5. Biskvit ostavite u kalupu za torte i pustite ga 15 minuta da se malo rashladi na sobnoj temperaturi pa pripremite čokoladnu kremu.
  6. U lončić stavite vrhnje za šlag i razlomljenu čokoladu pa zagrijavajte kremu na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Čokoladnu kremu prelijte preko mlakog biskvita.
  7. Tortu najprije ohladite do kraja na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku, najbolje preko noći.
  8. Za uskrsnu dekoraciju torte trebat će vam čokoladni zeko i pisanice te malo zelenog kokosa za imitaciju trave. Malo kokosa i zelene boje za kolače (tekuće ili u gelu) stavite u manju zdjelicu, poklopite i dobro protresite.
  9. Obojeni kokos rasporedite po torti te ukrasite tortu čokoladnim zecom i pisanicama.

Sočna i moćna: Čokoladna torta s bademima i narančom

Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!

Posjeti Gastro.hr