Kolumne 12. travnja 2017.

Čokoladna torta s genijalnom dekoracijom!

foto: Jannette Razum
gastro postao gastro.24sata.hr
Razmišljate o uskrsnom desertu? S čokoladnom tortom ne možete nikada pogriješiti, osobito ako ju ukrasite s primamljivim čokoladnim pisanicama i zečićima!

Ova torta prava je čokoladna bomba koja će vas oduševiti svakim novim zalogajem! Ako još niste isprobali ovaj klasik među čokoladnim tortama, krajnje je vrijeme!

Možda vas zanima... Oduševite se: Čokoladna torta s kremom od crnog vina Recepti

Tortu poslužite samostalno ili s malo tučenog vrhnja za šlag i pokojom jagodicom! U slast!

SASTOJCI

Kakao biskvit
• 4 jaja
• 100 g šećera
• 1 vanilin šećer
• 100 ml ulja
• 70 g oštrog brašna
• 30 g kakaa u prahu
• ½ praška za pecivo

 | Author: Jannette Razum foto: Jannette Razum

Čokoladna krema
• 500 ml vrhnja za šlag
• 300 g čokolade za kuhanje
• 200 g mliječne čokolade

čokoladna torta Možda vas zanima... Torta Caprese: Čokoladna torta bez brašna za prste polizati None

PRIPREMA
  1. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i prosijanim kakaom pa ostavite sa strane.
  2. Bjelanjcima dodajte sol pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg.
  3. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte ulje. Naizmjenično dodajte malo suhih sastojaka, malo bjelanjaka i nježno miješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine.
  4. Masnim papirom obložite dno kalupa za pečenje (26 cm) pa izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu. Biskvit pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
  5. Biskvit ostavite u kalupu za torte i pustite ga 15 minuta da se malo rashladi na sobnoj temperaturi pa pripremite čokoladnu kremu.
  6. U lončić stavite vrhnje za šlag i razlomljenu čokoladu pa zagrijavajte kremu na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Čokoladnu kremu prelijte preko mlakog biskvita.
  7. Tortu najprije ohladite do kraja na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku, najbolje preko noći.
  8. Za uskrsnu dekoraciju torte trebat će vam čokoladni zeko i pisanice te malo zelenog kokosa za imitaciju trave. Malo kokosa i zelene boje za kolače (tekuće ili u gelu) stavite u manju zdjelicu, poklopite i dobro protresite.
  9. Obojeni kokos rasporedite po torti te ukrasite tortu čokoladnim zecom i pisanicama.
čokoladna torta s bademima Možda vas zanima... Sočna i moćna: Čokoladna torta s bademima i narančom None

Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.