Ova torta prava je čokoladna bomba koja će vas oduševiti svakim novim zalogajem! Ako još niste isprobali ovaj klasik među čokoladnim tortama, krajnje je vrijeme!
Tortu poslužite samostalno ili s malo tučenog vrhnja za šlag i pokojom jagodicom! U slast!
SASTOJCI
Kakao biskvit
• 4 jaja
• 100 g šećera
• 1 vanilin šećer
• 100 ml ulja
• 70 g oštrog brašna
• 30 g kakaa u prahu
• ½ praška za pecivo
Čokoladna krema
• 500 ml vrhnja za šlag
• 300 g čokolade za kuhanje
• 200 g mliječne čokolade
PRIPREMA
- Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i prosijanim kakaom pa ostavite sa strane.
- Bjelanjcima dodajte sol pa ih izmiksajte u čvrsti snijeg.
- Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte ulje. Naizmjenično dodajte malo suhih sastojaka, malo bjelanjaka i nježno miješajte smjesu dok se svi sastojci ne sjedine.
- Masnim papirom obložite dno kalupa za pečenje (26 cm) pa izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu. Biskvit pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
- Biskvit ostavite u kalupu za torte i pustite ga 15 minuta da se malo rashladi na sobnoj temperaturi pa pripremite čokoladnu kremu.
- U lončić stavite vrhnje za šlag i razlomljenu čokoladu pa zagrijavajte kremu na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Čokoladnu kremu prelijte preko mlakog biskvita.
- Tortu najprije ohladite do kraja na sobnoj temperaturi, a zatim i u hladnjaku, najbolje preko noći.
- Za uskrsnu dekoraciju torte trebat će vam čokoladni zeko i pisanice te malo zelenog kokosa za imitaciju trave. Malo kokosa i zelene boje za kolače (tekuće ili u gelu) stavite u manju zdjelicu, poklopite i dobro protresite.
- Obojeni kokos rasporedite po torti te ukrasite tortu čokoladnim zecom i pisanicama.
Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!