gastro postao
Zaigrajte se pa baznim sastojcima dodajte svoje omiljene i učinite ovu tortu upravo savršenom.
Bademi, čokolada, jaja i maslac je sve što vam je potrebno za pripremu ove jednostavne, a tako ukusne torte. Priprema se brzinski, a na kraju ćete uživati u slastici koja je čokoladno kremasta iznutra, a meka izvana. Prije samog pečenja, smjesi možete dodati i narančin sok, cimet, rum, amaretto ili druge sastojke koji će ovu tortu učiniti savršenom baš za vas.
Potrebno vam je:
- 120 g blanširanih badema
- 120 g tamne čokolade
- 120 g maslaca
- 3 jaja
Priprema:
- Čokoladu otopite na pari pa dodajte maslac i miješajte dok se u potpunosti ne povežu.
- Lagano ohladite i dodajte žumanjke. Dobro pomiješajte.
- Bademe ubacite u blender pa ih pretvorite u brašno i ubacite u smjesu.
- Bjelanjke istucite u snijeg i lagano ih umiješajte u smjesu.
- Kalup za pečenje premažite maslacem, ulijte smjesu i pecite oko 40 minuta na 160 stupnjeva.
Dobar tek!