10. studenoga 2016.

Torta Caprese: Čokoladna torta bez brašna za prste polizati

čokoladna torta
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaigrajte se pa baznim sastojcima dodajte svoje omiljene i učinite ovu tortu upravo savršenom.

Bademi, čokolada, jaja i maslac je sve što vam je potrebno za pripremu ove jednostavne, a tako ukusne torte. Priprema se brzinski, a na kraju ćete uživati u slastici koja je čokoladno kremasta iznutra, a meka izvana. Prije samog pečenja, smjesi možete dodati i narančin sok, cimet, rum, amaretto ili druge sastojke koji će ovu tortu učiniti savršenom baš za vas.

Potrebno vam je:

  • 120 g blanširanih badema
  • 120 g tamne čokolade
  • 120 g maslaca
  • 3 jaja

Priprema:

  1. Čokoladu otopite na pari pa dodajte maslac i miješajte dok se u potpunosti ne povežu.
  2. Lagano ohladite i dodajte žumanjke. Dobro pomiješajte.
  3. Bademe ubacite u blender pa ih pretvorite u brašno i ubacite u smjesu.
  4. Bjelanjke istucite u snijeg i lagano ih umiješajte u smjesu.
  5. Kalup za pečenje premažite maslacem, ulijte smjesu i pecite oko 40 minuta na 160 stupnjeva.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.