gastro postao
Lagana, a čokoladna. Takva torta zbilja postoji i neopisivo je ukusna.
Sjajna čokoladna torta s bademima i narančinom koricom osvaja već na prvi griz. Ispecite ju tako da ostane lagano kremasta iznutra, baš kao kada pripremate brownie kolačiće. Koristite kvalitetnu i tamniju čokoladu kako bi okus bio još bolji. Bademi će u gotovo u potpunosti zamijeniti brašno pa će vam biti potrebno svega dvije do tri žlice što će ovu tortu učiniti još zanimljivijom.
Potrebno vam je:
- 100 g badema
- 3 žlice brašna
- 180 g čokolade
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 naranča
- 100 g šećera
- 4 jaja
Postupak:
- Bademe ubacite u blender pa ih dobro usitnite.
- Pomiješajte ih s brašnom.
- Čokoladu otopite na pari s maslinovim uljem.
- Naribajte narančinu koru, a kada se čokolada malo ohladila, umiješajte žumanjke i šećer.
- Bjelanjke istucite u snijeg pa ih umiješajte u smjesu s čokoladom i žumanjcima.
- Dodajte brašno i bademe i pecite oko 25 do 30 minuta na 180 stupnjeva.
Dobar tek!