gastro postao
Divan, elegantan čokoladni kolač dodatno će začiniti sjajna čokoladna glazura od crnog vina
Posve drugačija torta spojit će dvije najvažnije stvari na svijetu - čokoladu i vino. Bogat čokoladni biskvit topit će se u ustima dok će glazura od crnog vina dati onu završnu notu koja će vas oduševiti. Pripremite ovu tortu za posebne prilike i zadivite baš svakog tko je proba.
Za pripremu biskvita potrebno vam je:
- 220 g tamne čokolade
- 120 g šećera
- 200 g maslaca
- 4 jaja
- 40 g brašna
- Prstohvat soli
Za pripremu glazure, potrebno vam je:
- 200 g tamne čokolade
- 2 žlice maslaca
- 60 g šećera u prahu
- 100 ml crnog vina
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
- Nauljite kalup.
- Čokoladu otopite na pari dodajući joj maslac.
- Pustite da se lagano ohladi pa miksajte i dodajte jaja.
- Mikser smanjite na najmanju brzinu pa dodajte brašno i prstohvat soli.
- Prebacite u kalup pa pecite oko sat vremena.
- Za to vrijeme pripremite glazuru.
- Otopite čokoladu i maslac.
- Maknite s vatre.
- Dodajte šećer u prahu.
- U manjoj posudici skuhajte vino i pustite da zavrije.
- U čokoladu dodajte vino i dobro pomiješajte.
- Kada je biskvit gotov, ohladite ga i premažite dobivenom glazurom.
- Kolač spremite u hladnjak na tri do četiri sata.
Dobar tek!