Recepti 08. siječnja 2017.

Oduševite se: Čokoladna torta s kremom od crnog vina

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Divan, elegantan čokoladni kolač dodatno će začiniti sjajna čokoladna glazura od crnog vina

Posve drugačija torta spojit će dvije najvažnije stvari na svijetu - čokoladu i vino. Bogat čokoladni biskvit topit će se u ustima dok će glazura od crnog vina dati onu završnu notu koja će vas oduševiti. Pripremite ovu tortu za posebne prilike i zadivite baš svakog tko je proba.

Za pripremu biskvita potrebno vam je:

  • 220 g tamne čokolade
  • 120 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 4 jaja
  • 40 g brašna
  • Prstohvat soli

Za pripremu glazure, potrebno vam je:

  • 200 g tamne čokolade
  • 2 žlice maslaca
  • 60 g šećera u prahu
  • 100 ml crnog vina

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
  2. Nauljite kalup.
  3. Čokoladu otopite na pari dodajući joj maslac.
  4. Pustite da se lagano ohladi pa miksajte i dodajte jaja.
  5. Mikser smanjite na najmanju brzinu pa dodajte brašno i prstohvat soli.
  6. Prebacite u kalup pa pecite oko sat vremena.
  7. Za to vrijeme pripremite glazuru.
  8. Otopite čokoladu i maslac.
  9. Maknite s vatre.
  10. Dodajte šećer u prahu.
  11. U manjoj posudici skuhajte vino i pustite da zavrije.
  12. U čokoladu dodajte vino i dobro pomiješajte.
  13. Kada je biskvit gotov, ohladite ga i premažite dobivenom glazurom.
  14. Kolač spremite u hladnjak na tri do četiri sata.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.