Recepti 951 prikaza 08. siječnja 2017.

Oduševite se: Čokoladna torta s kremom od crnog vina

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Divan, elegantan čokoladni kolač dodatno će začiniti sjajna čokoladna glazura od crnog vina

Posve drugačija torta spojit će dvije najvažnije stvari na svijetu - čokoladu i vino. Bogat čokoladni biskvit topit će se u ustima dok će glazura od crnog vina dati onu završnu notu koja će vas oduševiti. Pripremite ovu tortu za posebne prilike i zadivite baš svakog tko je proba.

Za pripremu biskvita potrebno vam je:

  • 220 g tamne čokolade
  • 120 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 4 jaja
  • 40 g brašna
  • Prstohvat soli

Za pripremu glazure, potrebno vam je:

  • 200 g tamne čokolade
  • 2 žlice maslaca
  • 60 g šećera u prahu
  • 100 ml crnog vina

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
  2. Nauljite kalup.
  3. Čokoladu otopite na pari dodajući joj maslac.
  4. Pustite da se lagano ohladi pa miksajte i dodajte jaja.
  5. Mikser smanjite na najmanju brzinu pa dodajte brašno i prstohvat soli.
  6. Prebacite u kalup pa pecite oko sat vremena.
  7. Za to vrijeme pripremite glazuru.
  8. Otopite čokoladu i maslac.
  9. Maknite s vatre.
  10. Dodajte šećer u prahu.
  11. U manjoj posudici skuhajte vino i pustite da zavrije.
  12. U čokoladu dodajte vino i dobro pomiješajte.
  13. Kada je biskvit gotov, ohladite ga i premažite dobivenom glazurom.
  14. Kolač spremite u hladnjak na tri do četiri sata.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.