Čokoladne kocke s orasima i rumom - najslađi sezonski zalogaji

Ana Prša
Zagrijte se uz čokoladne kocke s orasima i rumom naše kolumnistice Ane.
Vidi originalni članak

Njezin nas Instagram profil plavatacna s vremena na vrijeme iznenadi nekim prefinim receptom koji odmah poželimo spremiti, a upravo je takav i ovaj za čokoladne kocke s orasima i rumom.

 

plava tacna Jesenski užitak: Tortice s jabukama, cimetom i bademima

 

Stvoren je za sve hladnije dane i priprema ne oduzima previše vremena. Savršeno!

 

@plavatacna Tart od bijele čokolade, limun bosiljka i kupina

 

 

Biskvit:

  • 200 g tamne čokolade (54% kakaa)
  • 175 g maslaca
  • 120 g šećera
  • 100 g orah brašna
  • 30 g kakaa
  • Prstohvat soli
  • 4 jaja
  • 120 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Za natopiti biskvit:
  • 20 g mlijeka
  • 20 g ruma
  • 1 žlica šećera

Glazura:

  • 100 g slatkog vrhnja
  • 80 g tamne čokolade (54% kakaa)

Priprema biskvita:

  1. Jaja i šećer pjenasto umutiti. Čokoladu i maslac otopiti na pari pa dodati smjesi jaja.
  2. Kakao, brašno, prašak za pecivo i brašno od oraha prosijati i izmiješati, dodati u prvu smjesu te dobro izmiksati.
  3. Kalup za pečenje namastiti i pobrašniti ili ga jednostavno obložiti papirom za pečenje te na njega izliti smjesu. Količina je dovoljna za protvan 26 x 26 cm.
  4. Peće se na 160°C 15-20 minuta.

Za natopiti biskvit:

Mlijeko, rum i šećer izmiješate i stavite da prokuha. Prelijete preko još toplog biskvita koji ste prethodno ispikali vilicom.

Glazura:

  1. Slatko vrhnje pustiti da zakipi, te ga prelijte preko sitno nasjeckane čokolade.
  2. Pustite nekoliko minuta da se čokolada otopi pa promiješajte žlicom kako bi se čokolada i vrhnje sjedinili.
  3. Još toplo prelijte preko kolača.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr