Kremasti puding poslužit će kao doručak i desert

LAURA ROMAN Crno-bijeli puding od avokada i kakaa
(Pre)zreli avokado iskoristi za pripremu odličnog doručka i/ili deserta...
Vidi originalni članak

Ovaj čokoladni avokado puding vrlo je jednostavan za napraviti, bogat je dobrim mastima i antioksidansima. Slatkoću po želji možeš smanjiti ili povećati, a ovaj recept gotov je u svega nekoliko minuta. Vrlo je važno da avokado koji koristiš bude potpuno zreo, kako bi dobila željenu kremastu teksturu. Prije početka izrade ovog recepta, avokado stavi u hladnjak kako bi na desert mogla odmah navaliti - bez hlađenja. 

 

La Vie Shobaine Pahuljaste palačinke s kokosovim mlijekom

 

 

Puding možeš napraviti i unaprijed i ostaviti ga u hladnjaku da se dobro ohladi. Ako koristiš voće za ukrašavanje, te namjeravaš pustiti da se hladi duže vrijeme, preporučujem ukrašavanje netom prije konzumacije.

 

La Vie Shobaine Sočni muffini od banane i bijele čokolade

 

 

Blogericu Lauru možeš pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.

 

 

Sastojci: 

  • 1 zreli avokado
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica nezaslađenog tamnog kakao praha
  • 1-2 velike žlice kremastog jogurta (poput grčkog jogurta)

Za ukrašavanje:

  • Maline
  • Kockica čokolade
  • Med

Postupak pripreme:

  1. Avokado oguli, ubaci u multipraktik pa ga blendaj otprilike pola minute. Avokado će se odmah pretvoriti u kremastu smjesu. Povremeno stani s blendanjem te sa silikonskom špatulom postruži avokado koji se uhvatio za stijenke sjeckalice, kako ne bi ostali veliki komadići avokada u pudingu.
  2. Dodaj žličicu meda i žličicu nezaslađenog tamnog kakao praha pa nastavi blendati još nekih pola minute, dok se sve ne spoji u finu čokoladnu smjesu.
  3. Prebaci puding u zdjelicu za serviranje pa dodaj jednu do dvije velike žlice omiljenog kremastog jogurta. Ukrasi malinama, kockicom najdraže čokolade i medom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr